Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 6, 2022

Tabelltipset - 4. Frisk Asker: - Satt sammen et spennende lag

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! På fjerdeplass spår vi Frisk Asker som selv har ambisjoner om å kjempe om nye pokaler.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Frisk Asker

Stiftet: 1922
Trener: 
Jan André Aasland
Hjemmebane: Varner Arena
Plassering forrige sesong: 5. plass
Tre profiler: Anders Bastiansen, Alexander Bonsaksen,
Hjemmeside: friskaskerhockey.no

Frisk Asker var laget som scoret flest mål under seriespillet sist sesong, men har nå mistet sine beste målscorere da Viktor Granholm (33 mål) og Eskil Wold (22 mål) har fått kontrakt i utlandet. Disse to spillerne har ikke Frisk Asker klart å erstatte, og laget er etter vår mening svekket offensivt. Skal laget vinne noe denne sesongen, må de klare å kopiere vinneroppskriften fra 2019 som var bygget på en solid defensiv organisering. Et solid forsvarsspill hvor det handler om å skape en god balanse i laget og gode arbeidsvilkår for sine målvakter vil kunne kompensere mye. Frisk har gode målvakter og en sterk backoppsetning som kan bidra til nettopp dette. Sportssjef Vidar Wold har gjort en god jobb og satt sammen et spennende lag som har potensiale til å kjempe i toppen. Dette blir også Frisk Asker sin første hele sesong i nye Varner Arena.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 5:

Nicklas Dalhberg og Henrik Fayen-Vestavik er et sterkt målvaktsteam. Fayen-Vestavik hadde en flott sesong sist og har utviklet seg til å kunne bli lagets førstemålvakt. Dahlberg slet med skade sist sesong og spilte kun 11 kamper, men er nå tilbake og har tidligere bevist at han er en topp målvakt i Fjordkraft-ligaen.

Backer - terningkast 5:

Denne lagdelen ser sterk ut med en god miks av defensive tøffinger og de mer spillende backtypene som innehar veldige gode tekniske ferdigheter. Den norske kjernen i denne lagdelen er så sterk at sportssjef Wold ikke har sett seg nødt til å benytte noen importplass her før seriestart. Med erfarne spillere som Alexander Bonsaksen, Håkon Løken Pedersen, Patrick Bovim, Nicolay Andresen og Christian Fosse har de en sterk norsk backoppsetning. De yngre backene Sondre Bolling Vaaler (22 år), Joakim Opsahl (21 år) og 18 år gamle Emil K. Wasenden (18 år) gir laget en fin miks og bidrar til økt konkurranse om spilletid dersom alle holder seg skadefrie.

Forwards - terningkast 4:

Laget har mistet sine beste toppscorere fra sist sesong da Viktor Granholm og Eskil Wold skal spille i utlandet. Disse to stod for 55 av lagets mål sist sesong og vil bli vanskelige å erstatte. Borte er også Jacob Lagacé som også var en av de som produserte godt sist sesong. Hjem igjen til Asker kommer Thomas Valkvæ Olsen etter noen sesonger ute i andre ligaer. Olsen vil bli en nøkkelspiller og har målscoreregenskaper som laget behøver. Hampus Gustafsson og David Morley er gode og viktige spillere som er med videre og blir nøkkelspillere i lagets overtall. Inn som nye importer i denne lagdelen kommer Felix Girard og Anton Holm som er gode spillere, men som trolig ikke vil være i toppen av poengstatistikken. Erfarne og gode lagspillere som Anders Bastiansen, Mats Frøshaug, Magnus Geheb og Mikkel Christiansen sammen med en miks av yngre spillere på vei opp og frem bidrar til at lagdelen ser bra ut, men vi mener likevel den har noe mindre spiss en sist sesong.

Trener - terningkast 4:

Her har klubben kontinuitet med hovedtrener Jan Andre Aasland (33 år) som er med i sin femte sesong. Aasland har opparbeidet seg nyttig erfaring og fremstår som en faglig sterk trener. Ny assistent denne sesongen er Simon Stolt Wang (31 år) som da erstatter Vidar Wold som nå har oppgaver som sportssjef i klubben. Frisk Asker har to ganske unge trenere som skal lede laget i en liga som vil kreve at troppen er påskrudd i alle matcher for å kunne plukke poeng. Spørsmålet blir om de takler presset og kravet som ligger i å prestere som er topplag over tid. Noe vi mener  de vil håndtere og Frisk Asker vil definitivt kjempe på øvre del av tabellen.

Sum Frisk Asker: 18 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form