Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 14, 2023

Tabelltipset: 2. Vålerenga: - En utfordrer til titler denne sesongen

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Elitehockeyligaen! Vi tror Fredrik Andersson tar Vålerenga et steg videre mot mulige titler og finale denne sesongen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Vålerenga

Stiftet: 1913
Trener: 
Fredrik Andersson
Hjemmebane: Jordal Amfi
Plassering forrige sesong:
 3. plass
Treningskampene: Stjernen 1-5, Sparta Sarpsborg 5-0, Ringerike 5-4, Storhamar 3-4, Stjernen 2-6, Grizzlys Wolfsburg 6-5, Eisbären Berlin 1-5
Serieåpning: Frisk Asker hjemme 15. september
Tre profiler: Jørgen Karterud, Martin Røymark, Mathis Olimb
Hjemmeside:
 vif-hockey.no

Vålerenga har som vanlig høye ambisjoner, men også et bra lag denne sesongen. Sportssjef Anders Myrvold er nå ansatt på heltid og har tatt grep for å bygge et lag som ligner mer på det han og trener Fredrik Andersson ønsker for å kunne kjempe om medaljer og pokaler.

Flere gode spillere har dermed måtte finne seg nye klubber, men spennende signeringer av forwardene Henrik Eriksson og Christopher Bengtsson sørger for at VIF kan stille flere gode offensive formasjoner. Oslo-kubben har flere toppspillere på forwardsiden og god kontinuitet i denne lagdelen. Toppscoreren fra forrige sesong, Thomas Olsen, ble på Jordal tross interesse fra Finland. Sammen med andre nøkkelspillere som Mika Partanen, Martin Røymark, Mathis Olimb og Jørgen Karterud bør han kunne produserer godt med poeng.

Sander Thoresen, Pontus Finstad, Sebastian Johansen, Magnus Brekke Henriksen og Benjamin Byrkjeland er alle spillere som vil kunne bidra til at VIF kan stille fire solide rekker. I likhet med Storhamar synes vi også Vålerenga sitt angrepsspill til tider blir for avansert forrige sesong, og at laget for ofte ble spillende med puck på utsiden av motstanderen. Så får vi se om Andersson kan få spillerne til å bli mer direkte i angrepssonen og sette et større trykk inn på målet i vinter.

Også backoppsetningen ser sterk ut med gode og produktive spillere som Mark Auk og Tommi Taimi krydret med unge lovende Stian Solberg og Gabriel Koch. Inn har Myrvold også hentet Daniel Bøen Rokseth fra Stavanger Oilers og Linus Rosdahl fra Ringerike. Kalle Ekelund er også med videre og sørger for at lagdelen holder veldig godt nivå.

Mitch Gillam fikk ikke fornyet sin kontrakt etter forrige sesong og Tobias Johansen Breivold er nå det klare førstevalget mellom stengene. Breivold har et veldig bra toppnivå, og kan han prestere stabilt vil det bli en veldig god sesong på Jordal Amfi der VIF satte ny publikumsrekord forrige sesong.

Trener Fredrik Andersson går inn i sin andre sesong i Oslo og har nå enda bedre kjennskap til ligaen og ikke minst klubben. Kan svensken stille med fullt lag og finne noen faste formasjoner som produserer godt nok, er Vålerenga en utfordrer til titler denne sesongen.

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Elitehockeyligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter:

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form