Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 8, 2022

Tabelltipset - 2. Sparta: - Veldig gode toppspillere

Nitten og hockeyekspert Tor Nilsen tipper Fjordkraft-ligaen! Vi tror laget som har størst sjanse til å utfordre Stavanger Oilers kommer fra Sarpsborg og heter Sparta.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sparta Sarpsborg

Stiftet: 1960
Trener: 
Sjur Robert Nilsen
Hjemmebane: Sparta Amfi
Plassering forrige sesong: 3. plass
Tre profiler: Jonas Holøs, Niklas Roest, Kristian Jakobsson
Hjemmeside: sparta.no

Sparta Sarpsborg var laget som ga Stavanger Oilers tøffete match i sluttspillet sist sesong og presset mesterlaget i sju tøffe semifinaler. Laget har god kontinuitet både på trener- og spillersiden og kan bygge videre på den gode sesongen de hadde sist. Lagets overtall virker igjen å kunne bli en avgjørende faktor, og i sist sesongs poengkonge, Kristian Jakobsson, har de en av de aller beste offensive spillerne i Fjordkraft-ligaen. Når Jonas Holøs, som er av de beste backene på landslaget gjennom tidene, også har valgt å returnere til moderklubben, har Sparta veldig gode toppspillere. Laget fremstår som et sterkt kollektiv og kommer alltid godt forberedt til sine kamper. Det er en god rolleaksept og spillerne er veldig lojale mot spillesystemet. Dette bidrar til at Sparta Sarpsborg nok en gang vil kunne ta en medalje i seriespillet.

Vurdering:

Målvakter - terningkast 5:

Kevin Carr er den nye importmålvakten i Sarpsborg. Carr har prestert bra under oppkjøringen og alt tyder på at laget har fått innen god erstatter for Jake Paterson. Unge Tobias Normann har vist at han kan gjøre gode kamper når han får muligheten. Han har potensiale til å bli førstemålvakt om noen sesonger, og bidrar til at Sparta har et veldig sterkt målvaktsteam.

Backer - terningkast 5:

Lagdelen ser solid ut med en fin miks av defensive tøffinger og de som vil kunne bidra mer i den offensive produksjonen. Toppspillere som Jonas Holøs og Marcus Fagerudd vil være blant de aller beste backene i ligaen. Spillere som Robin Soudsky, Jonas Meisingset, Jesper Martinsen Lilleberg, Niclas Jessesen og Maksims Ponomarenko er av typen som er sterke i duellspillet og bidrar til at Sparta er vanskelige å score på. Mattias Nilsson var en solid back som vil bli savnet denne sesongen, men det ryktes at det jobbes med å hente inn en erstatter i denne rollen. Laget har uansett en bra backoppsetning.

Forwards - terningkast 5:

Sparta har et veldig godt overtallsspill og var best i ligaen i denne fasen av spillet sist sesong. Her har laget både god kontinuitet på nøkkelspillere som Kristian Jakobsson, Emil Lundberg, Martin Grönberg og Niklas Roest. Inn har Sebastian Selin kommet på importkvoten som erstatter for Daniel Olsson Trkulja og svesken har vist gode takter under oppkjøringen. Den norske kjernen består av gode og erfarne spillere som Henrik Knold, Magnus Nilsen, Eirik Børresen samt de noe yngre som Calle Spaberg Olsen, Sondre Ahlsen, Trym Østby samt Håvard og Vetle Østrem Saltsen. Sparta kan stille et lag som har en god spiss og bra bredde på forwardsiden. Her er det mulig å gjenskape forrige sesong og på nytt oppnå en topplassering i ligaen.

Trener - terningkast 5:

Sjur Robert Nilsen er en av de mest erfarne trenerne i ligaen og har vært hovedtrener for Sparta i mange sesonger. Han har gjort en meget god jobb i klubben og er en sterk bidragsyter til at laget alltid er godt trent og hele tiden får frem nye gode, unge spillere. Nilsen legger alltid ned det som kreves av innsats og holder seg både oppdatert og viser evne til å fornye seg i ternerrollen. Joni Puurula er med som assistent også denne sesongen, og Sparta har et faglig sterkt team med kontinuitet som er viktig på dette nivået.

Sum Sparta: 20 poeng

Flere spillselskaper, som Coolbet og Norsk Tipping, tilbyr spill på både vinneren av Fjordkraft-ligaen, topp tre, H2H, antall poeng og flere andre varianter: 

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form