Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 18, 2023

Sveums fineste kveld: - Tror aldri jeg har grått så mye før

Han begynte å tvile på om det skulle glippe, men mandag kveld fikk Dennis Sveum det perfekte punktum på 16 sesonger som Stavanger Oilers-spiller.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg har fortsatt ikke helt skjønt hva som skjer. Enn så lenge er jeg litt inne i bobla med gledesrus og alle følelsene rundt selve markeringen og gullet. Også er jeg litt sliten i dag.

Det sier Oilers-veteran Dennis Sveum til nitten.no dagen derpå. Og det er mye å ta inn over seg for 36-åringen som har vært med hele veien og tatt del i samtlige trofeer i det allerede velfylte premieskapet i vest.

To nye kom til denne våren, men da Storhamar økte til 2-0 i kamper, begynte Sveum å frykte at han kom til å avslutte karrieren med en tapt NM-finale.

- Det ble jo et gull vi nesten ikke trodde var mulig for halvannen uke siden. Det er så mye følelser og vanskelig å sette ord på alt. Altfor mye følelser.

Tårer

Rundt 4200 av de 4250 tilskuerne i den utsolgte arenaen mandag reiste seg og hyllet Oilers og kaptein Sveum som fikk bestemannsprisen i sin siste match.

Kapteinen fikk en lang klem og stor takk av Tommy Kristiansen mens både samboeren og datteren kom ut på isen. Da klarte ikke 36-årigen å holde tårene tilbake.

- Det kom så mye tanker på ett sekund. Det er så mye følelser i sving etter alt som har skjedd over så mange år. Et følelsesladet øyeblikk som varter mer eller mindre en times tid. Jeg tror aldri jeg har grått så mye før. Helt merkelig. Absurd. Det er er vanskelig å forklare, det var bare så følsomt, sier Sveum.

- Er du overrasket selv over hvordan du reagerte?

- Ja, både og. Jeg har blitt eldre, mer voksen og fått en datter som betyr alt for meg. Da er man mer følsom. Jeg hadde kanskje en liten følelse av at det kunne bli sånn, men det var en merkelig situasjon med så mange ting som går gjennom hodet og du skjønner du er ferdig.

- Hvordan var gullfesten?

- Veldig stas! Det føltes som alle som var på kampen ble igjen i hallen så det var stor stas. Det varte vel egentlig til langt, langt, langt på natt. Veldig gøy! Så skal vi feire litt mer bare oss guttene i dag før det blir en bankett onsdag med samboere, administrasjon og slikt. Det blir fint å avslutte sesongen med alle de som har jobbet så hardt for oss.

Roser Storhamar

36-åringen ble hentet fra Lillehammer sommeren 2007 og har spilt over 800 kamper for Oilers. Den tiende og siste NM-finalen ble en av de mest nervepirrende.

- Vi kom jo under 2-0 i kamper mot et så bra lag, scoret 50 sekunder før slutt i kamp tre og fikk følelsen av at vi kunne snu det, så kom en ny smell i kamp fem, men vi reiste oss igjen og vant på Hamar lørdagen der de skulle hente gullet og feire hele helgen. Vi var sterke i hodet som klarte å spille så bra der. Jeg fikk en følelse da av at dette går veien. Det ble en kul serie med to sinnssykt bra lag og kanskje den vanskeligste vi har hatt. En deilig avslutning for min del, oppsummerer Sveum.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå er det pappaperm i noen måneder der jeg bare skal være med datteren min og kose meg. Jeg har hatt fokus på hockeyen hele veien og vært opptatt av å ha hodet på rett sted så det er ingen ideer enda, men vi finner en løsning. Jeg har jobbet i Oilers i 16 år så det er ikke utenkelig at det blir noen år til der. Vi får se.

En annen som ikke vet hva han skal nå er André Strandborg, men tidsmessig begrenser det seg til de neste dagene da han ikke helt har fått med seg menyen for den videre feiringen.

- Det er en helt uvirkelig følelse å avgjøre hjemme i kamp sju. De siste 50 sekundene sto jeg bare og hoppet i boksen. Jeg klarte ikke sitte i ro. Feiringen var perfekt både på isen og oppe i loungen etterpå. Jeg vet ikke hvem som var der, men det var en god gjeng. Nå skal vi vel ned på Beverly og feire litt mer, men jeg husker ikke helt hva de sa om planen utover. Jeg møter opp så får vi se!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form