Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 27, 2021

Svensk-norske Jakobsson klar for landslagsdebuten: - Det blir spesielt

Kristian Jakobsson er født og oppvokst i svenske Örnsköldsvik med norsk pass, har dobbelt statsborgerskap og gleder seg til å representere Norge.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Sparta-spilleren føyer seg inn i rekken av svenske spillere på det norske landslaget, men Jakobsson er faktisk mer norsk enn mange av sine forgjengere.

Han har nemlig norsk mor, har familie på Østlandet og tilbrakte mange ferier på Kløfta som ung.

- Jeg begynner å føle meg like norsk som svensk. Det er bare språket som kanskje ikke har kommet helt enda, sier Jakobsson til nitten.no dagen etter at han for første gang ble tatt ut i en norsk landslagstropp.

Fra Örnsköldsvik

Jakobsson er født og oppvokst i den svenske hockeybyen Örnsköldsvik. Som ung hadde han likevel norsk pass, men da dette gikk ut byttet han til den svenske utgaven.

- Det ble sånn da jeg hadde bodd i Sverige hele mitt liv og det var der familien holdt til, forklarer den tidligere Modo- og Mora-spilleren.

Sommeren 2019 flyttet han til Norge og Sarpsborg for å bli Sparta-spiller. 44 poeng på 45 kamper det første året ble til 15 på 19 i den amputerte fjorårssesongen. Det var da han bestemte seg for å skaffe dobbelt statsborgerskap.

- Jeg tenkte ikke så mye på det før jeg flyttet til Norge, men nå er jeg både svensk og norsk statsborger.

- Hva har mulig spill for Norge hatt å si for avgjørelsen?

- Da jeg flyttet hit og spilte her føltes det naturlig å «bli norsk». Så spill i Norge har ført til at jeg ble norsk igjen, kan man si, sier 25-åringen.

Til Danmark

Mandag var Jakobssons navn et av flere nye i Petter Thoresens unge landslagstropp med hele 17 spillere fra Fjordkraft-ligaen som reiser til danske Esbjerg for å møte Latvia og Danmark om to uker.

- Det var skikkelig moro å bli tatt ut og et bevis på at jeg har utviklet meg som hockeyspiller siden jeg kom til Norge. Det blir litt spesielt å ta på seg den norske landslagsdrakten, men det skal bli veldig moro, sier Jakobsson.

- Er du kommet til Norge for å bli nå?

- Oi, det vet jeg ikke. Det kommer også litt an på hvordan hockeykarrieren blir i årene som kommer, sier Sparta-spilleren som enn så lenge stortrives som svensk-norsk i Sarpsborg nær grensen til nabolandet i øst.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form