Lukk søk

Fjordkraftligaen

August 25, 2022

Svendsen-taklingen ble en snakkis: - Bare en bonus

Didrik Nøkleby Svendsen tror Storhamar-spillerne vil kikke seg over skulderen neste gang lagene møtes etter å ha feid Miles Gendron inn i VIF-boksen.

Skjermdump med tillatelse: Hamar Arbeiderblad

Videoen av Svendsen-taklingen på Storhamar-nykommeren har gått sin seiersgang i sosiale medier de siste dagene.

Klippet, som finnes hos Hamar Arbeiderblad, viser at Svendsen kommer inn mot Gendron, som ikke virker å være forberedt på hva som venter, og takler Storhamar-spilleren over vantet og inn i Vålerenga-boksen der canadieren også endte opp i en liten krangel med VIFs reservemålvakt Edgar Ramirez Talm før han kommer seg tilbake på isen.

- Der ble han taklet inn i boksen til Vålerenga og krangler med reservekeeperen! utbrøt HAs kommentator og hockeyjournalist Bendik H. Eriksen.

Svendsen-bonus

At kraftpluggen fra Sarpsborg er vondt å møte er velkjent i norsk hockey, men var kanskje ikke like kjent for Storhamar-nykommer Gendron før tirsdagens duell i CC Amfi.

- Jeg tenker ikke så mye over det der, men det er min spillestil å fullføre. Jeg skjønte fort at han var ny i ligaen for alle som har spilt mot meg før jeg vet kommer der. Jeg traff ganske bra og det er alltid morsomt å takle folk over vantet. Det blir noen meldinger etterpå, men det tåler jeg, sier Svendsen til nitten.no.

- Nå vet Gendron hva som kommer neste gang?

- Ja, jeg tror nok de kikker seg over skulderen neste gang. Dette er min stil og det er derfor jeg er i Vålerenga. Jeg skal skape trøkk og energi, og det gjorde jeg på Hamar nå. At han endte over vantet er bare en bonus. Det er bare morsomt!

Treningsmatchen endte 2-0 til Storhamar - noe som betyr at Vålerenga står uten nettkjenninger etter to turer opp E6 til Lillehammer og Hamar.

- Det er kjedelig å tape, men det er jo en grunn til at vi har treningskamper. Storhamar er et godt lag, og det er ingen unnskyldning, men vi kom med tre rekker og jobbet knallhardt i 60 minutter. Det blir vanskelig uten scoringer, men vi skal være klare når serien starter.

- Blir dere stresset på noe vis?

- Nei, vi er få folk nå og dette er treningskamper. Man ønsker ikke å tape de heller, men vi legger ned jobben og skal få dette til å sitte til seriestart. Det er da det gjelder, sier Svendsen.

Kontrakt?

I juli ble det kjent at tidligere Comet-spiller Svendsen hadde signert en ettårskontrakt med Vålerenga som inkluderte en såkalt to måneders tryout. 27-åringen forteller at en endelig avgjørelse neppe vil bli tatt før seriestarten mot Frisk Asker.

- Vi har vel ikke en dato, men slutten av september/starten av oktober kanskje. Jeg prater med trenere og folk i klubben hver dag og har en følelse, men det vil jeg ikke gå inn på nå, sier Svendsen.

Tidligere i sommer skrev nitten.no at Svendsen i mai veide 122 kilo. Etter å ha ligget på 11 økter i uken, var åtte kilo borte rundt to måneder senere. Nå nærmer hardhausen seg topp matchform.

- Vi trener harde, lange isøkter hver dag og har lagt grunnlaget for en lang sesong. Jeg har kommet fint inn i gruppen, blitt tatt meget godt imot og fokuserer kun på å møte på jobb hver dag, gjøre det jeg får beskjed om og legge ned det som kreves for å spille i en av Norges største klubber. Men ja, jeg håper jo dette blir mer enn to måneder!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form