Lukk søk

Elitehockeyligaen

September 27, 2022

Svendsen fikk VIF-kontrakt: - Hver trening og kamp har vært som en NM-finale

Tryout-perioden er over og Didrik Nøkleby Svendsen har signert Vålerenga-kontrakten han har jobbet knallhardt for de siste fire månedene.

Foto med tillatelse: Dolph Andersen

- Jeg har jo hatt en følelse, men det er selvfølgelig en lettelse og ikke minst deilig å få beskjeden. Selv om jeg spiller mindre enn i Comet, føler jeg at jeg har bidratt bra hver eneste gang jeg har vært på isen og også kommet fint inn i gruppen, sier Svendsen til nitten.no.

Sarpingen signerte i sommer en ettårskontrakt som inkluderte en såkalt to måneders tryout. Mandag ringte Anders Myrvold i Vålerengas sportslige utvalg med den gledelige nyheten om at prøveperioden på Jordal er over.

- Jeg tror familiemedlemmer har hatt det verre enn meg. De har spurt nesten daglig om jeg har fått noen beskjed. Det har jo ligget bak i hodet hele veien hos meg også, men jeg får ikke gjort annet enn å møte opp hver dag, legge ned jobben, gjøre mitt beste og bidra med positivitet. Hver trening og kamp har vært som en NM-finale for meg. Vålerenga virker fornøyd så det er deilig, sier Svendsen.

Roses

- Denne går til en som alltid er positiv, skaper god stemning og lager jævlig energi når han kjører over folk, sa Mathis Olimb i sin tale i VIF-garderoben og ga den såkalte brannmann-hjelmen til Svendsen etter matchen mot Grüner forrige uke.

27-åringen har tidligere fortalt nitten.no hvordan han i mai la om livsstilen og kostholdet med mål om Vålerenga-kontrakt. Med rundt 11 økter i uken, forsvant rundt én kilo hver syvende dag i to måneder. Målet var at badevekten etter hvert skulle vise cirka 110 kilo.

- Jeg er ikke helt i mål, men ligger der jeg vil ligge og føler meg pigg på isen. Går jeg ned litt til, gjør jeg det, men hvis ikke er det helt greit det også. Jeg skal være en stor og tung spiller, og nå orker jeg å flytte på det samtidig. Det har vært noen tunge uker på veien hit, men kroppen er rar. Jeg føler meg bra og folk rundt meg sier det ser bra ut så det er moro for tiden! sier tøffingen fra Sarpsborg.

- Godt å få belønning for måneder med hard jobb?

- Veldig deilig! Jeg la alt i potten. Siden mai har jeg ofret mye og lagt ned jobben hver dag. Å få lov til å spille i Vålerenga hele sesongen er både morsomt og en liten lettelse, men jeg er ikke fornøyd. Jeg kom hit for én grunn og det er å vinne NM-gull.

Sarpsborg-retur

Fire strake seirer har sendt Vålerenga opp på andreplass i Fjordkraft-ligaen. Nå venter en tøff uke med Svendsens gamle lagkompiser i Sparta på borteis torsdag før Storhamar kommer til Jordal lørdag.

- Det er for å spille slike kamper man driver med dette her. Tøffe og morsomme kamper med mye folk og bra temperatur. Jeg håper hele Sparta Amfi piper på meg når jeg kommer, sier Svendsen og ler.

- Forresten; hva hadde du gjort dersom det ikke ble VIF-kontrakt videre?

- Jeg har vært så fast bestemt på å klare dette at jeg hadde ingen plan B. Det måtte jeg tatt stilling til hvis det hadde skjedd, men nå slipper jeg det. Det er et par kilo vekk fra skuldrene. Jeg stortrives i gruppen og i Oslo og må få takke Anders Myrvold som hadde troen på meg. Nå er det bare å fortsette på den gode trenden vi er inne i!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form