Lukk søk

Landslaget

May 12, 2022

Svekket Norge klar for VM-premiere: - Noe nedrykk er det ingen fare for

Med Østerrike og Storbritannia i puljen er det ingen fare for at Norge mister sin posisjon som A-nasjon etter mesterskapet i Finland.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det mener Alexander Bonsaksen - vårens kanskje mest omtalte hockeyspiller i Norge og en av dem som blir hjemme for å pleie en sliten kropp mens lagkompisene er på plass i Tampere.

Sjekk vår store VM-guide her!

- Det er ingen tvil om at våre beste menn har en tøff oppgave foran seg, spesielt med forfall fra kaptein Jonas Holøs. Skal vi nå en kvartfinale må nok Henrik Haukeland storspille i de riktige kampene, men noe nedrykk er det ingen fare for, sier Bonsaksen, som skal jobbe som ekspert gjennom turneringen i mai, i en pressemelding fra rettighetshaver Nent.

Østerrike inn

At Hviterussland ble ekskludert og erstattet med Østerrike var ingen dårlig nyhet sett med norske øyne. Sammen med Storbritannia skal østerrikerne være puljens antatt svakeste lag.

For Norges del er det nok å holde en av disse to nasjonene bak seg i gruppespillet for å sikre spill på øverste nivå også våren 2023, men troppen som er på plass i Finland har måttet tåle noen tøffe forfall og nei den siste tiden - sist ved kaptein Jonas Holøs.

- Vi må prøve å få frem noen nye profiler som kan komme inn og hjelpe oss. Nå har vi to backer fra Oilers som vi får testet på dette nivået. Vi må stole på de som har vært her over en lengre perioder og gjort en bra figur, sier landslagssjef Petter Thoresen til nitten.no.

- Det har kanskje vært Norges styrke gjennom mange år at vi har hatt trofaste tjenere som har stilt opp. Så kommer det en ende på alt både med tanke på alder og slitasje på kroppen som har deltatt i 12-13-14 VM. Jeg har vært mentalt forberedt på dette helt siden jeg tok over jobben. Det har vært utskiftninger hvert år. Det er jobben med å takle det og få frem nye spillere, fortsetter den kommende Storhamar-sjefen.

Spår elektrisk stemning

Fra fjorårets VM-tropp, som var større enn normalt, er Jonas Holøs, Kristian Østby, Ole Julian Bjørgvik Holm, Stefan Espeland, Erlend Lesund, Andreas Heier, Tommy Kristiansen, Tobias Lindström, Thomas Valkvæ Olsen, Samuel Solem, Mathias Emilio Pettersen og Sondre Olden ute av diverse årsaker.

I 25-mannstroppen som er klare for premiere mot Finland i Nokia Arena fredag kveld spiller 12 av landslagsspillerne til daglig i Fjordkraft-ligaen. Fire tjener sine kroner på nivå to i Sverige.

- Det er et spennende norsk lag som skal kjempe med flagget på brystet. Det er en del kjente fjes, men også noen nye. Det blir ekstra gøy å se hvordan blant annet Andreas Klavestad og Kristian Jakobsson takler tempoet som venter i VM etter fin innsats i hjemlig liga, sier Bonsaksen.

Frisk Asker-nykommeren kjenner både finsk hockey og Tampere godt. Han tror Norges motstander i åpningskampen kan gå hele veien.

- Årets mesterskap kommer til å bli en skikkelig publikumsfest. Fansen er tilbake for fullt og stemningen kommer til å være elektrisk, spesielt for hjemmenasjonen. Jeg tror det vil stå mellom Finland, Sverige og Tsjekkia i år med sistnevnte som en ørliten favoritt.

Norges VM-tropp:

Jonas Arntzen (1997), målvakt, Örebro
Henrik Holm (1990), målvakt, Stavanger Oilers
Henrik Haukeland (1994), målvakt Red Bull München
Christian Bull (1996), back, HC Nove Zamky
Johannes Johannesen (1997), back, Västerviks IK
Andreas Klavestad (1995), back Stavanger Oilers
Christian Kåsastul (1997), back, Ontario Reign
Max Krogdahl (1998), back, Västerviks IK
Emil M. Lilleberg (2001), back, Oskarshamn
Mattias Nørstebø (1995), back, Björklöven
Daniel Bøen Rokseth (1991), back, Stavanger Oilers
Tobias Fladeby (1996), løper, Tingsryd
Magnus Geheb (1998), løper, Frisk Asker
Michael Haga (1992), løper, Lukko
Magnus Brekke Henriksen (1996), løper, Vålerenga
Ludvig Hoff (1996), løper, Stavanger Oilers
Kristian Jakobsson (1996), løper, Sparta Sarpsborg
Andreas Martinsen (1990), løper, Lillehammer
Ken André Olimb (1989), løper, Schwenninger Wild Wings
Mathis Olimb (1986), løper, Vålerenga
Mats Rosseli Olsen (1991), løper, Frölunda
Martin Rønnild (1996), løper, Storhamar
Martin Røymark (1986), løper, Vålerenga
Eirik Salsten (1994), løper, Storhamar
Mathias Trettenes (1993), løper, La-Chaux-de-Fonds

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form