Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 8, 2021

Supermålvakten forklarer Grüner-overgangen: - De fortalte meg sannheten

Mange sperret opp øynene da Grüner i sommer signerte den franske landslagsmålvakten Quentin Papillon. 24-åringen mener selv CVen hans ser bedre ut enn den egentlig er.

Foto: nitten.no

Etter nesten 100 baklengsmål på 20 kamper forrige sesong, tok Grüner i sommer grep. Det kom likevel som en overraskelse på mange at Oslo-klubben klarte å få tak i Quentin Papillon.

24-åringen med tre landskamper for Frankrike ble kåret til årets unge spiller i den franske ligaen i 19/20-sesongen og beste målvakt forrige sesong. Det er en CV man skulle tro åpnet for andre muligheter enn spill for en norsk klubb med mål om å ta seg til sluttspillet.

- God CV? Ja, det er det mange her tror og sier. I Frankrike blir jeg fortsatt sett på som en veldig ung målvakt. Grüner snakket først med agenten min, så meg, og jeg tenkte dette ville være en fin sjanse, sier Papillon til nitten.no.

Stoppet VIF lenge

Torsdag kveld frustrerte franskmannen naboen Vålerenga i to perioder før han måtte gi tapt. Papillon står med 89,2 i redningsprosent etter ni serierunder der Grüner har en målforskjell på 16-38.

Forrige sesong tilhørte målvakten Mulhouse som endte som nummer 8 av 12 lag i den såkalte Ligue Magnus der gamleklubben Rouen vant.

- Jeg er vant til å spille mange slike kamper der jeg får mye å gjøre. Det var mye det samme i Frankrike. Det er ikke noe problem for meg. Kommer det 40 skudd og jeg slipper inn to mål kan vi fortsatt vinne kamper, sier Papillon.

«24-åringen ønsket seg nå ny erfaring med nye impulser og utfordringer» meldte Grüner da målvakten ble presentert. Franskmannen forteller at han satte pris på hvordan Grüner solgte inn klubben.

- Jeg visste hva dette handlet om da jeg kom, og jeg så på dette som en fin utfordring. De fortalte meg sannheten med at de var en liten klubb som ønsket å bli bedre og ta steg. Det trigget meg.

Ringerike lørdag

Grüner slapp inn hele 241 mål i sin første sesong på øverste nivå, ble klart mer konkurransedyktige i den amputerte fjorårssesongen og har denne høsten vist at de kan ta poeng fra alle.

Så sent som forrige helg måtte Stjernen reise hjem fra Grünerhallen uten full pott.

- Vi må ofre enda mer skal vi slå de beste. Vi må forbedre oss hele veien, ha riktig mentalitet og fokus. Alle må tenke positivt og ønske å bli bedre, mener Papillon.

Han lever av å spille ishockey og trives godt i den hippe bydelen Grünerløkka der han mener innbyggerne har «alt de kan ønske seg utenfor døren». Nå er det viktigste poeng i den viktige kampen mot Ringerike lørdag, men på sikt ønsker målvakten seg videre.

Papillon var ikke med i den franske troppen som spilte OL-kvalifisering i august og ønsker seg tilbake på landslaget og i fremtiden til en større liga enn den norske.

- Jeg ønsker å bli bedre hele veien og ta ytterligere steg hver eneste dag. Men nå er Ringerike viktigst. Får vi ett poeng, er det viktig. Får vi to poeng, er det viktig. Vi må gripe alle sjanser og ta alle poeng vi får.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form