Elitehockeyligaen

September 30, 2021

Sundberg-trippel da VIF knuste MS: - Det var på tide

Axel Sundberg og Vålerenga dominerte lokaloppgjøret i Oslo totalt der 5-0 i midtperioden ga et godt bilde på styrkeholdet mellom lagene torsdag kveld.

7-1-seieren betyr at Vålerenga nå står med to strake seirer etter hjemmetapet mot Lillehammer forrige uke. Axel Sundberg leverte tre av målene i nedsablingen, og kan ikke huske sist det skjedde.

- Nei, det må ha vært som junior eller noe slikt. Både laget og jeg bestemte oss for å score mål i dag. Det var på tide. En godt gjennomført kamp, sier Sundberg til nitten.no.

Vålerenga skapte de fleste og største sjansene i første periode, og etter fem minutters spill sørget Axel Sundberg for fortjent borteledelse.

Tre minutter senere slurvet VIF voldsomt i flere forsøk på å spille seg ut av egen sone. Villiam Strøms pasning ble snappet opp, MS kom to mot én og Mathias Trygg utlignet mot gamleklubben.

Den siste sjansen til å ta tilbake ledelsen før første pause gikk til Tobias Lindström, men helt alene med Ole Morten Furseth ble det bom for svensken.

Sundberg -trippel

2:37 ut i midtperioden fikk Sundberg stå helt alene foran Furseth i målgården. Forsøk nummer én ble stoppet, men den andre avslutningen snek seg under målvakten og over streken.

Vålerenga spilte også over ett minutt fem mot tre uten å få uttelling senere i perioden før Thomas Olsen rakk pucken foran Furseth, fintet ut målvakten med en lekker dragning og satte inn sitt første mål for sesongen.

Kun 34 sekunder senere landet pucken foran bena på Colin Spaberg Olsen som fikk en enkel jobb med å smelle nummer fire inn i tom kasse. Lindström rakk også å treffe tverrliggeren før Sundberg hogg til igjen.

Med to minutter igjen av tredje periode dundret svensken inn sitt tredje for kvelden på et nydelig slagskudd Furseth kun hørte susen av.

Herjet

I en totalt overlegen periode skulle Vålerenga også få nummer seks da Furseths redning traff hjemvendte Mathis Olimb og skled over streken.

Mika Partanen kom nær da han smalt pucken i tverrliggeren i spill fem mot fire i siste periode der VIF fortsatte dominansen. Nykommer Anton Lindström fikk en sjelden sjanse i motsatt ende, men da reddet en ellers ganske arbeidsledig Tobias Johansen Breivold.

7-1-målet skulle komme da Calle Spaberg Olsen lobbet (!) pucken over Furseth på backhand i en scoring som ble omtalt som et kunstverk på tribunene i Manglerud Ishall!