Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 17, 2021

Stjernen-leder: - En bekreftelse på at vi ikke har vært gode

Kun tre spillere med Stjernen som moderklubb er å finne på U-landslagssamlingene i sommer. Styrelederen tror han har svaret på hvorfor.

Roy Freddy Andersen, som er styreleder i Stjernen Ung, har fått beskjeden om at kun tre spillere med med Fredrikstad-laget som moderklubb er å finne på U16, U18 og U20-landslaget. Han er overhodet ikke bekymret for fremtiden.

- Først og fremst så beviser det at vi ikke har vært gode nok i mange år, og derfor startet vi en prosess for to år tilbake for å ta tak i dette, sier han til nitten.no.

Bygger for fremtiden

Andersen sier at han ikke får gjort noe med uttaket, men ønsker heller å snakke om den prosessen som Stjernen Ung har startet på.

- Vi kan ikke trylle talenter over natten, men fremtiden er jeg ikke bekymret for. Det jobbes veldig bra i ungdomsavdelingen, så bra at jeg tror du ringer meg om fire år og spør "hvordan har dere greid dette", forteller han spøkefullt.

Klubben som er adskilt for Elite-satsningen i Fredrikstad har ansatt tre heltidstrenere som skal sørge for at ulike årskull skal få den utviklingen de fortjener i Stjernen.

- Vi velger å bruke de få kronene vi har på å ansette trenere om vi føler kan sikre utvikling og glede hos våre spillere i Stjernen Ung. Og dette gjør vi helt uten rygg. De 5-6 millionene vi har i omsetning i året kommer fra medlemsavgifter, sponsorer og dugnad, forteller han videre.

- Den store svakheten for Stjernen Ung er at vi gjerne skulle hatt litt mer midler til utvikling av unge spillere.

- Stjernen A-lag satser friskt, får dere noe hjelp økonomisk derfra?

- Per nå så får vi ikke det. Men U20 skal etter strategidokumentene til klubben inn i Elite fra og med 2022/2023-sesongen, så det går vi ut i fra skjer, forteller styrelederen.

Olsson-lovnader varmer

Stjernen har ansatt Anders Olsson som ny hovedtrener, en trener Andersen har troen på etter Olssons uttalelser om utvikling.

- Jeg gleder meg til å treffe Anders Olsson. Han har gitt uttrykk for at han ønsker å samarbeide med oss i Stjernen Ung og ikke være redd for å slippe til unggutter på trening og kamp.

Ungdomssatsningen har allerede satt sitt preg i klubben gjennom slovakiske Juraj Sajben.

- Anders Strand Mathisen skal hjelpe til med keeperne sammen med Preben Artnsen. I tillegg så vil Jo Hegg som har erfaring fra tidligere Get-ligaen med VIF og Tønsberg bidra på de eldre lagene. Lars Håkon Andersen er et navn de fleste kjenner igjen, og han tar ansvaret for U16.

Bra trykk i de yngste kullene

I likhet med flere klubber så opplever Stjernen også stor interesse fra 2009-kullet og ned til 2012. Fra 2007-2008-kullet så kan Andersen bli mer bekymret for fremtiden.

- Vi har vel opp i mot 30 barn på de kullene du nevner først, også er det 14-15 spillere på de andre. Så det sier seg selv at hvis vi mister noe der, så kan vi fort være på felgen. Og begynner vi da å låne spillere fra yngre lag, så bare forskyver vi problemet nedover med årene. Og det ønsker vi overhodet ikke.

- Storhamar har lite fokus på turneringen og utenlandsturer. Dere som bor nærme Sverige reiser vel ofte?

- Jeg har forståelse for at barn og unge synes turneringer og kamper er veldig artig, men nå retter vi fokuset på den daglige treningen. Vårt mål er og tilrettelegge en god treningshverdag for alle. Der synes jeg Juraj som vi ansatte et tid tilbake har gjort en kjempe jobb. Men som sagt tidligere. Vi kan ikke trylle på 12-13 måneder. Dette prosjektet tar tid, og ikke minst koster økonomisk.

Styrelederen avslutter med at han gjerne skulle hatt flere Fredrikstad-gutter med på samlingene, men retter fokuset på en ting.

- Nå har vi mistet færre spillere enn på mange år. Det er positivt, hvor U18-laget vårt har 24 spillere på blokka. Så det skal bli artig å følge dem kommende sesong, avslutter Roy Freddy Andersen som retter søkelyset mot nye sponsorer og bidrag til å hjelpe Stjernen Ung i Fredrikstad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form