Elitehockeyligaen

March 15, 2022

Storhamar slo tilbake med drømmestart

(Storhamar - Vålerenga 3-2) Konsta Mäkinen brukte kun 57 sekunder på å sende Storhamar i ledelsen da Hamar-laget utlignet til 1-1 i kamper mot Vålerenga.

Vålerenga tok ut Tobias Johansen Breivold i jakten på 3-3-målet, og kun utrolig nær da det smalt i stolpen med fire sekunder igjen på uret, men Storhamar-seieren sørget for at det står 1-1 i kvartfinaleduellen mellom de to rivalene.

- Storhamar var best i alt som foregikk og fullstendig overlegne i første periode. De hadde gjort hjemmeleksene sine etter tapet på Jordal, oppsummerte TV 2-kommentator Dima Smirnov under kanelens sending fra CC Amfi.

Og det tok kun 57 sekunder før Konsta Mäkinen smalt inn 1-0. Mathis Olimb fikk en svak pasning i egen sone, mistet pucken, Storhamar slo kontra og satte inn ledermålet.

Fire minutter før første pause tok Andreas Dahl med seg pucken rundt målet og doblet ledelsen.

Reduserte

Midtveis i midtperioden kom reduseringen da Kalle Ekelund la pucken på mål, Evan Buitenhuis ga en svak retur og Sebastian Johansen fikk en enkel jobb foran det gapende buret.

Vålerenga trykket på de neste minuttene, men etter et langt bytt fikk Storhamar tak i pucken og satte inn Patrick Elvsveen én mot én. Han utfordret Ekelund og feide pucken i hjørnet.

- Snakk om å straffe motstanderen. Vi trodde Vålerenga skulle straffe Storhamar, men så skjedde det andre veien. Målet kom på et viktig tidspunkt, sier Smirnov.

Midtveis i tredje periode fikk gjestene sin andre redusering. David Booth, som kun minutter tidligere både ble utvist og fikk en smell i hodet etter en duell med Jan Brejcak, sto alene foran mål og dyttet inn en retur fra Buitenhuis.

Samuel Solem pådro seg en utvisning med drøye fire minutter igjen av matchen og overtallet ble avsluttet med en gigantisk VIF-sjanse ved Jørgen Karterud, men Buitenhuis kastet seg ned og reddet.

Sparta-dobbel

Sparta har stø kurs mot semifinalen etter tirsdagens 4-1-seier i Varner Arena. Mats Frøshaug ga Frisk Asker ledelsen før gjestene snudde kampen med tre scoringer på to minutter.

Calle Spaberg Olsen utlignet, Håvard Salsten snudde kampen og Sander Thoresen satte inn 3-1-målet. Et og et halvt minutt avgjorde Håkon Løken Pedersen i tomt bur.

Stavanger Oilers vant 6-0 hjemme søndag og fulgte opp med 7-0-seier på Hønefoss tirsdag. Dan Kissel scoret to av målene, Greg Mauldin, Jarrett Burton, Tommy Kristiansen, Markus Søberg og Nicolai Bryhnisveen kom også på scoringsliten.

Det ble dramatisk på Lillehammer der Mikael Mikalsen ga Stjernen ledelsen 2-1 et og et halvt minutt før slutt. Ti (!) sekunder senere utlignet Martin Gran og sendte kampen for forlenging.

Fem minutter ut i fjerde periode fikk Andreas Martinsen stå alene foran mål og hamre inn vinnermålet som ga Lillehammer, som endte som nummer sju i ligaen, 2-0 i kamper mot serietoeren.