Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 25, 2022

Storhamar med nye publikumsrekorder: - Vanvittig gledelig

5743 mennesker så i snitt de tre kvartfinalene mot Vålerenga i CC Amfi. Publikumstallene i kvartfinalekampene knuser tallene fra cupfotballen de siste ukene.

Foto: nitten.no

- Når man ser at klubbene sliter med å fylle hallene etter pandemien er jo dette vanvittig gledelig. Det er det virkelig, sier daglig leder Per Christian Balke til nitten.no.

Snittet på de tre kvartfinalene mot Vålerenga på Hamar endte på 5743 - ny rekord i norsk hockey. Storhamar hadde også den forrige - 5353 - fra den elleville serien mot Sparta våren 2017.

Det er dagen derpå i CC Amfi der 6543 presset seg sammen for å se den sjette og avgjørende kvartfinalen. Også det er rekord i Norge uansett arena.

- For en stemning det var her! Med kuben og arrangementet og alt var dette kjempebra. Kanskje slike opplevelser er nøkkelen for å få folk tilbake på kamp. Det har vært tre fantastiske kvartfinaler på Hamar. Og tilbakemeldingene fra publikum er at de ønsker seg tilbake. Det er et godt utgangspunkt, sier Balke.

- Hele regionen er med oss. Og hadde vi hatt enda større hall hadde det vært enda flere her. Sitteplassene var utsolgt et og et halvt døgn før kamp.

Økonomi

Den daglige lederen har ikke noe konkret tall nå, men kamper som den onsdag betyr gode penger i Storhamar-kassen. Med godt kiosksalg kanskje så mye som opp mot én million kroner.

- Klart det betyr mye for Storhamar. Det er noen sesongkort som har sluttspill inkludert, så har man kiosk og utstyrssalg og i tillegg kommer en del utgifter til en slik kamp, men klart det gir et positivt bidrag til slutt, sier Balke.

Andre klubber har fått kritikk for billettprisene i årets sluttspill. Storhamar-lederen forteller at de har vært bevisste på å holde prisene nede.

- Vi beholdt prisene og håpet det skulle være et signal på at vi ønsket å fylle hallen og skape gode opplevelser. Vi kunne sikkert hentet ut enda mer penger her, men for oss var det viktigere å skape en god ramme nå, forteller Balke.

- Og i semifinalene håper du på?

- Nei, vi snakket med de på sport i går og er enige om at vi tar det vi får. Vi er ikke i posisjon til å velge. Men jeg tror ikke det er så mange som har lyst til å møte oss sånn vi spiller om dagen.

Knuser fotballen

Sammenligner man tilskuertallene fra hockey-sluttspillet med NM-kampene i fotball de siste ukene, er det kun to cupkamper som kommer med på topp 10-listen - og de ender på åttende- og tiendeplass. Listen toppes av fem av oppgjørene mellom Vålerenga og Storhamar.

- Ja, det er litt artig det der. Hamar-folket kjenner sin besøkelsestid når det drar seg til. Det har vært en skikkelig god opplevelse etter to og et halvt år med restriksjoner og smalhans, sier Balke.

Topp 10 tilskuertall norsk idrett de siste ukene:

23.03 6543 Storhamar - Vålerenga
19.03 6034 Storhamar - Vålerenga
21.03 5043 Vålerenga - Storhamar
15.03 4662 Storhamar - Vålerenga
17.03 3795 Vålerenga - Storhamar
13.03 3789 Stavanger Oilers - Ringerike
19.03 3309 Molde - Sarpsborg (fotball)
13.03 3248 Vålerenga - Storhamar
19.03 3181 Bodø/Glimt - LSK (fotball)
19.03 3029 Sandnes Ulf - Strømsgodset (fotball)

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form