Lukk søk

1. divisjon

January 19, 2024

Storhamar-legendene hjelper KIL: - Nå er det opprykk som gjelder

Christian Larrivée, Joakim Jensen, Jimmy Andersson, Andreas Øksnes og Eirik Skadsdammen skal hjelpe Kongsvinger opp i 1. divisjon, men EHL-planer finnes ikke i Kongshallen.

Foto med tillatelse: KIL Ishockey

Over 3000 (!) Storhamar-kamper samlet bak ett bord i Kongshallen. Det var realiteten torsdag kveld da det ble invitert til noe så sjeldent som pressekonferanse hos en norsk 2. divisjonsklubb.

Men budskapet forsvarte så utvilsomt eventen.

Christian Larrivée (41), Joakim Jensen (36), Jimmy Andersson (39), Andreas Øksnes (33) og Eirik Skadsdammen (42) har alle signert for KIL med mål om å hjelpe laget opp på nivå to.

- Ja, hva skal man si om dette? Vi får inn voldsomt med rutine. De var med på is for første gang i går og man ser jo direkte kvalitetene deres selv om de ikke har vært aktive i kamp på en tid. Dette er ydmyke og herlige folk som kommer til å bidra masse, sier Anders Angelbrant, sportssjef i KIL, til nitten.no.

Nøkkelen Skadsdammen

Eirik Skadsdammen var allerede presentert og får mye av æren for at man har klart å samle de gamle Storhamar-heltene på Kongsvinger. 42-åringen fra Lundersæter har allerede trenerverv i klubben og er god venn av trener Lars Erik Hesbråten.

- Det hele startet med at jeg ba styret om tillatelse til å forsterke troppen med x antall spillere. Det ble starten på en sportsgruppe rundt A-laget der blant annet Eiriks bror Trond er med. Da vi fikk løst Eirik jobbet han, broren og Lars Erik frem det andre, sier Angelbrant.

- Nøkkelen her var at Lars Erik var her fra før og at vi fikk signert Eirik.

Kongsvinger ligger på tredjeplass i 2. divisjon der Manglerud Star leder suverent med full pott på 15 kamper. Tromsø ligger på andreplass ett poeng foran KIL som har to kamper til gode på avdelingens nordligste innslag.

- Ambisjonene nå er å ta en plass i 1. divisjon, ja. Vi har fått på plass et NTG-samarbeid her som betyr at vi må opp og frem. Målsettingen er å ta oss til kvalifisering og der er det opprykk som gjelder, sier Angelbrant.

Bygger klubb

I 2014 ble Kongsvinger, da under navnet Kongsvinger Knights, det andre laget fra Hedmark på øverste nivå og det med ny ishall. Etter fire sesonger i eliten var det over, og kun et drøyt halvår senere var klubben konkurs.

- Nå er målet vårt å være en utviklingsklubb i 1. divisjon. De siste frem årene har vi lagt sten for sten og fått på plass organisasjon og god økonomi. Vi skal ikke brenne noe her nå, sier sportssjefen.

- Ingen EHL-drøm?

- Det ligger i så fall veldig langt frem i tid.

Torsdag kan nykommerne i troppen få debuten borte mot Kråkene Moss. Februar innledes med dobbeltkamp mot serieleder MS, og kanskje mye Hamar-folk på tribunene i Kongshallen?

- Vi håper på det! Mye tilsier det etter alle skriveriene og det som har vært i sosiale medier og slikt. Det har vært stor pågang fra Hamar. Vi snakker jo om legender som henger i taket der. Det er mange som vil se dem igjen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form