Lukk søk

Elitehockeyligaen

December 6, 2022

Storhamar-aktuelle Booth fikk VIF-nei: - Stor sjanse å ta

Vålerenga er en av flere norske klubber som er blitt tilbudt David Booth den siste tiden. Den mulige Jordal-returen ble raskt stoppet av økonomi.

Foto: nitten.no

Anders Myrvold i Vålerengas sportsutvalg bekrefter overfor nitten.no at de er en av klubbene som har vært i dialog med Booth og hans representanter den siste tiden.

Oslo-klubben så også på mulighetene for å knytte til seg 38-åringen med over 500 NHL-kamper på ny, men prosessen ble avsluttet da VIF ble kjent med det økonomiske omfanget av den eventuelle signeringen.

- Vi innså raskt at vi nå måtte utligne skatten han hadde i MS det første året (artistskatt 15 prosent) og andre året hos oss (kildeskatt 25 prosent). Da ble regnestykket kun på etterbetaling av tidligere skatt altfor høyt til at vi ønsket å gå videre med det, sier Myrvold til nitten.no.

Importspillere på kortere opphold i Norge kan slippe unna med artistskatt, men skatteloven sier også: 

«Dersom artisten oppholder seg i Norge mer enn 183 dager i løpet av en 12 måneders periode, eller over 270 dager i løpet av en 36 måneders periode, blir vedkommende skattemessig bosatt i Norge og skal beskattes etter skatteloven fra og med året før det året vedkommende er blitt skattemessig bosatt».

Takket nei

Da VIF-leiren ble kjent med at en eventuell Booth-signering ville utløst tilbakebetaling for tidligere skattelette, bestemte man seg for ikke å gå videre med saken.

- Skulle han havne her i ligaen, vil han bli en attraksjon! Men med tanke på skadehistorikken er det også en sjanse å ta, påpeker Myrvold.

Hamar Arbeiderblad skrev mandag kveld at Storhamar ser på muligheten for å bli den tredje norske klubben på Booths CV. Nitten.no vet at flere norske toppklubber har blitt kontaktet av 38-åringen og hans team den siste tiden.

Sportssjef Henrik Malmström bekrefter at serieleder Sparta er en av dem. Frisk Asker er en annen.

- Vi har seks importer så han er ikke aktuell for oss, sier Malmström til nitten.no.

Booth kom til Norge og norsk hockey for første gang i desember 2019 da han ble hentet til Manglerud Star etter et opphold i Dinamo Minsk.

Med en CV som inneholder spill for Florida Panthers, Vancouver Canucks, Toronto Maple Leafs og Detroit Red Wings, ble amerikaneren en attraksjon i «garasjen» og gjorde 20 mål på 22 kamper.

- En av grunnene til at jeg kom tilbake til Oslo er at jeg koste meg i Manglerud. Det er trolig et av de morsomste årene jeg har hatt som spiller, sa amerikaneren til nitten.no i fjor etter overgangen til Vålerenga der han endte på 29 poeng på 15 seriekamper.

Comeback - igjen?

Booth spilte ikke hele 2020/2021-sesongen, og har stått uten klubb siden han forlot Vålerenga etter sluttspillet i vår. Sjur Rakstad-Larsen i Storhamars sportsutvalg sier til HA at veteranen har trent godt og er sulten på comeback i Norge.

- Vi har gjort en opsjon som går på finansiering. Hvis dette går i orden, blir Booth «Folkespilleren» denne sesongen. Vi må gjøre et forsøk når denne muligheten dukket opp, sier Rakstad-Larsen til avisen.

På Hamar er man ikke skremt av prislappen på Booth-prosjektet og håper den såkalte folkespillerkampen mot nettopp Vålerenga vil sikre mye av finansieringen.

- Jeg er optimist. Tidligere folkespillerkamper har gitt i snitt mellom 500.000 og 600.000 kroner i ekstrainntekter (bedrifter). Da er det i boks. Han har jenket seg mye på lønn underveis her. Så får vi se om dette løser seg, sier lederen i klubben som nylig også sikret seg Jakub Kindl som står med over 300 kamper i NHL.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form