Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 8, 2022

Stjernesigneringen kan utgjøre en forskjell: - Stavanger vil få en tøff utfordrer

Jacob Berglund på en fireårskontrakt ble Storhamars gave til supportene og skremmeskudd til konkurrentene i Fjordkraft-ligaen på tampen av helgen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- En klassespiller. Med denne signeringen får Storhamar en enda bedre mulighet til å stille med flere formasjoner som kan produsere mål.

Det sier hockeyekspert Tor Nilsen dagen etter at hedmarkingene offentliggjorde at Jacob Berglund vender tilbake til Hamar og har signert for hele fire sesonger.

En signering så populær og betydningsfull i byen at Storhamar i samme setting minnet fansen på å sikre seg sesongkort i CC Amfi.

- Han var ligaens forward i sluttspillet sist Storhamar tok NM-gull. Stavanger vil få en tøff utfordrer i Storhamar som virkelig har satt sammen et sterkt lag denne sesongen, sier Nilsen.

- Kan Berglund-signeringen utgjøre forskjellen i ligaen?

- I tillegg til Oilers og Storhamar vil også Frisk Asker, Sparta og Vålerenga kjempe i toppen. Konkurransen der oppe blir mye hardere denne sesongen.

Tilbake

30 år gamle Berglund kom til Hamar første gang i 2014/15-sesongen, vendte tilbake mot slutten av 17/18 og ble sentral i Storhamars foreløpig siste NM-gull og er nå klar for sitt tredje opphold i CC Amfi.

- Vi er svært stolte over å presentere denne signaturen, og det vet jeg at vårt publikum vil være også. Han er en fantastisk spiller og en stor profil, både for oss og ligaen, sier Sjur Rakstad-Larsen i klubbens sportslig utvalg til klubbens hjemmeside.

Berglund har landskamper for Sverige og har siden forrige Storhamar-periode spilt for tyske Krefeld Pinguine samt KHL-klubbene Dinamo Riga, Neftekhimik Nizhnekamsk, Traktor Chelyabinsk, Severstal Cherepovets og sist Barys Nur-Sultan.

Klar søndag

Ifølge lokalavisen Hamar Arbeiderblad har Berglund noen år hatt base i Hamar med kone og to barn og skal snart flytte inn i et nytt hus i mjøsbyen.

- Vi har hatt en god dialog helt siden han forlot Storhamar første gangen. Han hadde et tilbud fra en annen klubb som han måtte svare på i dag. Vi fikk et signal i dag tidlig på at det var en mulighet til å få ham hit, og så fikk han et tilbud av oss i ettermiddag, sa Rakstad-Larsen til avisen søndag kveld.

I 2014/15-sesongen gjorde Berglund 52 poeng på 39 kamper for Storhamar pluss 19 poeng på 16 kamper i sluttspillet. Påfølgende sesong ble det 56 poeng på 43 kamper samt 20 på 13 sluttspillkamper. I comebacket i 17/18 leverte svensken hele 26 poeng på 14 kamper på veien mot pokalen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form