Elitehockeyligaen

December 4, 2021

Stjernen tilbake som serieleder - slo et frustrert Storhamar

Stjernen kontrollerte kampen og vant fortjent over et frustrert Storhamar-lag som ikke fikk det til å stemme.

Storhamar reiste til Fredrikstad og skulle revansjere det litt pinlige poengtapet mot Grüner hjemme i CC Amfi sist torsdag, men fikk en verre oppgave mot Stjernen som var tilbake som serieleder etter at Stavanger Oilers tidligere på dagen hadde tapt på straffer mot Sparta.

Tok kommandoen

Stjernen har fått kritikk for at de ikke har levert i overtallsspill denne sesongen, og etter fire minutter fikk hjemmelaget muligheten i overtall. Her svarte Stjernen på kritikken og scoret etter åtte sekunder ut i overtallet ved formspilleren Austin Cangelosi. Det var hans fjerde scoring for Stjernen på to kamper etter at han scoret hele tre ganger mot MS om torsdagen.

Jonathan Hermansson har hele sesongen spilt i fjerde rekka til Stjernen, men har de siste kampene fått tillit i første rekka. Den tok han vare på ved å sette inn både 2-0 og 3-0. Den siste scoringen kom etter en vakker pasning fra Riley Brace. Storhamar skapte veldig lite de første 20 minuttene, og var til tider sjanseløse i Stjernehallen.

- Vi ble altfor puslete og 3-0 scoringen er et prakteksempel på hva vi sliter med. Det er frustrerende å se at ikke flere spillere er mentalt tilstede på flere av situasjonene, fortalte en oppgitt Storhamar-trener Anders Gjøse etter kampen.

Jonathan Hermansson hadde fått tillit i første rekka, og ønsker nå å beholde sin plass der etter to scoringer i kveld.

- Endelig har jeg fått jobbet meg oppover i rekkene, og det er deilig å få scoret noen mål, fortsetter Hermansson

- Det er veldig enkelt å spille med Tyler (Coulter) og Riley (Brace), så det handler bare om for meg å forstå dem. Da kan det bli flere mål fremover, avslutter unggutten.

Baryton-trøbbel

Starten på den andre perioden gikk fra vondt til verre for Hamar-laget da Patrick Newell fant en åpning mellom beina til Storhamar-keeper Viktor Kokman. Bortelaget Storhamar virket ikke til stede, men fikk en vitamininnsprøytning da Patrick Thoresen reduserte i overtall. Etter scoringen så skapte bortelaget litt trøbbel for Stjernen, men fikk ikke uttelling på sine sjanser.

Kampen ble også stoppet etter at hjemmelagets supportere hadde tatt inn et instrument som de blåste i og skapte forvirring hos bortelaget. De ønsket at denne skulle bli fjernet, og kampen ble stoppe. Etter noen minutters leting fant de instrumentet og kampen kunne fortsette. Rett før den andre periodepausen var tidligere Storhamar-spiller Ole Einar Engeland Andersen frempå og sørget for 5-1 ledelse for Stjernen.

Frustrert bortelag

Storhamar fikk den første scoringen i siste periode, og kunne gitt de tilreisende fra Hamar noe spenning. Så langt hadde Storhamar-fansen vært de beste for bortelaget, hvor de støttet sitt lag igjennom hele kampen. Etter reduseringen til Patrick Elvsveen tok hjemmelaget tilbake initiativet i kampen og Storhamar-spillerne med Patrick Thoresen i spissen gjorde seg meget upopulære i Stjernehallen. Thoresen hadde et par saftige taklinger som satte kampen litt i fyr. Det trengtes da kampen var på vei til å død ut.

- Slosskampen er sånt som skjer, og at jeg gjør meg upopulær bryr jeg meg pent lite om. Det er jeg ellers i Norge til vanlig, fleipet Patrick Thoresen etter kampen.

- Vi tar dumme utvisninger og får en mareritt-start på denne kampen. Det er derfor vi ligger der vi ligger på tabellen også, avslutter Thoresen som legger til at det ikke er så hyggelig å bo på Hamar med tabellplasseringen om dagen.

I overkant av fem minutter igjen av kampen så smalt det skikkelig i Stjernehallen, hvor bortelagets Patrick Thoresen og Rasmus Ahlholm blir sendt i garderoben. Det samme gjaldt Brendan Ellis og Håkon Imset Stormli for hjemmelaget.

Storhamar skapte nok en liten spenning, da de utnyttet overtallet etter slosskampene, da Robin Haglund Mathisen reduserte nok en gang for bortelaget. Kampens siste mål gikk til hjemmelaget da de på nytt utnyttet sitt overtallsspill ved Tyler Coulter.