Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 8, 2022

Storhamar klare for finale etter seier i Fredrikstad

Stjernen hadde kniven på strupen, men Storhamar la grunnlaget allerede i den første perioden og sikret seg billett til årets NM-finale billett i Fredrikstad

Det var knyttet stor spenning til Stjernens mannskap før kampen, og både Filip Gunnarsson og Ole Einar Engeland Andersen ble begge klarert til spill til dagens kamp. Hos Storhamar så var både Evan Buitenhuis og Jan Brejcak ute for Hamar-laget.

Storhamar tok føringen

Stjernen prøvde å sjokkere Storhamar fra start, men det var tydelig at Hamar-laget var forberedt på hva som ventet dem da de stod unna det forsøket som kom fra hjemmelaget i begynnelsen av kampen. Begge lag var forsiktige og det var langt unna de store taklingene og intensiteten som har blitt vist tidligere i disse oppgjørene. Sakte, men sikkert kom Storhamar mer og mer inn i kampen, og det var ikke ufortjent at Eirik Saltsten sendte Hamar-laget i føringen 12:57 ut i den første perioden.

- Vi har ikke den desperasjonen som vi ønsket fra start, og derfor ble det en tung reise for oss. Vi kjemper naturligvis for det, men det holdt ikke i dag, dessverre utalte en skuffet Stjernen-trener Lasse Fjeldstad etter kampen.

Like etter fikk Storhamar sjansen i overtall. Den tok de vare på, og økte sin ledelse til 2-0 ved Josh Nicholls. Det var kanadierens femte poeng i semifinaleserien.

- Vi har vært et mye bedre hockeylag det har vi har vist i alle de fem kampene føler jeg. At Stjernen skulle åpne seg i seg i denne kampen visste vi om, så vi fikk nok flere overganger enn vi trodde på forhånd, forteller målscorer Patrick Thoresen etter kampen.

Full kontroll

Før andre periode startet så ble det dramatikk da brannalarmen gikk i hallen og alle måtte forlate hallen. Kampen ble dermed utsatt noen minutter, noe som passet hjemmelaget bra etter den første perioden. Bortelaget Storhamar startet den andre perioden best og kontrollerte midtperioden. Håkon Nilsen fikk sin andre utvisning og ikke minst ble han totalt utspilt da Patrick Thoresen sendte Storhamar i 3-0 ledelse med underkant av fem minutter igjen av andre periode.

Stjernen reduserte og ga hjemmepublikummet et lite håp før den siste perioden da Austin Cangelosi reduserte til 1-3 i slutten av perioden.

Stjernenhallen måtte evakueres etter mellom første og andre periode da brannalarmen gikk.

Klare for finale

Stjernen prøvde å skape et momentum i den siste perioden, men et godt Storhamar-forsvar sørget for at hjemmelaget aldri var i nærheten av å skape den store spenning før helt på slutten av kampen. Hjemmelaget tok ut keeperen og gamblet, og fikk sin redusering ved Railey Brace, men nærmere kom aldri hjemmelaget.

- Da vi fikk 3-2 så ga vi det et forsøk, men det holdt ikke denne gangen. De vinner fortjent og det er bare å ønske de lykke til i finalen, sier en skuffet Fjelstad.

Storhamar kontrollerte de siste minuttene av kampen, og kunne dermed juble for finalebillett under årets NM-sluttspill.

- Det ble litt guffent på slutten da de reduserte, og vi ble litt nervøse selv om det kanskje ikke så slik ut som Stjernen-supporter. Men deilig å være i NM-finale, forteller Thoresen.

- Blir man for gammel for å løfte pokalen?

- Aldri! Det å vinne bøtta er like artig hver gang. Nå bryr vi oss ikke om hvem vi møter i finalen. Det kommer til å bli like tøft uansett, avslutter Thoresen.

Publikum stod igjen og klappet Stjernen av isen som har tatt edelt metall i serien og ikke spilt semifinale siden 2008.

- De har vært best i fire av fem kamper så det er fortjent at Storhamar går til finale. Det er en tung stemming i garderoben nå, men vi må innrømme at de har vært bedre enn oss i denne serien, avslutter Fjeldstad.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form