Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 12, 2022

Stjernen-sjef mot import-kutt: - Fordel de med best økonomi

Poengligaen toppes nå av tre Stjernen-importer. Da er det kanskje ikke så overraskende at klubben er imot å redusere importkvoten fra seks til fem.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg syns ikke vi skal redusere, nei. Hvis jeg skal være helt ærlig. Seks er ikke for mange.

Det sier Stjernen-sportssjef Darren Treloar til nitten.no. Gode importsigneringer de siste sesongene må få en stor del av æren for at Fredrikstad-laget igjen har blitt å regne med i toppen av norsk hockey.

Og dagen etter 4-2-seieren i lokaloppgjøret mot Sparta, er poengligaen hyggelig lesning for Stjernen-gjengen. Alex Dostie og JJ Piccinich topper med 36 poeng hver foran Austin Cangelosi med 34. Med andre ord: Total Stjernen-dominans.

Mot import-kutt

Landslagssjef Tobias Johansson støtter forslaget om å redusere antall importer fra seks til fem og sa samtidig til nitten.no at man også må se på om man kan kutte ytterligere.

Det er ikke Stjernens sportssjef enig i.

- Debatten er alltid interessant, og generelt har vi fokus på andre ting, men jeg syns vi skal beholde seks importer. Alle har sine meninger og årsaker, og det finnes ulike perspektiv, men jeg tror det er det beste både for oss og flere andre norske klubber. Björklöven i HockeyAllsvenskan har 10-11 importer. Og det er en liga som holder bra nivå, sier Treloar.

Han er redd ytterligere kutt vil gjøre forskjellen på de beste og svakeste i ligaen enda større.

- Det finnes en risiko for det. De med mest penger kommer til å få de beste norske spillerne. Det markedet kommer til å bli tøffere, og det er vanskelig allerede nå, mener Treloar.

- Så et kutt er fordel for eksempel Oilers?

- Jeg vil ikke nevne lag, men de med best økonomi. Det finnes flere som har penger i denne ligaen, mer penger enn oss, og det kan bli fordel dem.

Import-hjelp

Fra sesongen 2019/2020 ble antall importer per lag i Fjordkraft-ligaen redusert fra sju til seks. Planen var å kutte ytterligere ned til fem fra og med sesongen 2021/2022 etter en evaluering, men pandemien utsatte tiltaket.

I fjor var det daværende forbundsstyret tydelige på at de ønsket den ytterligere planlagte reduksjonen til fem innført fra 2023/2024-sesonge forutsatt at ordningen ble evaluert.

- Gode importer hjelper de norske spillerne til å bli bedre. Treningsnivået blir høyere. Å kutte én import vil ikke nødvendigvis gi en norsk spiller en mye større rolle enn han har nå. Noen yngre er kanskje heller ikke modne nok til å ta ytterligere steg på et tidligere punkt i karrieren, påpeker Treloar.

Landslagssjef Johansson har utfordret ligaens sportssjefer til å hente enda bedre importer, og gjerne slike som ønsker seg videre i karrieren og ikke ser på Norge som et mulig siste stoppested. Stjernens sportssjef tror ikke svensken tenker på det som skjer i Fredrikstad med den uttalelsen.

- Våre importer er på topp av poengligaen, vi har to av ligaens beste backer i Kevin Davis og Brendan Ellis og målvakten vår har vært veldig bra. Jeg syns importnivået i ligaen er bra. De vi har hentet er så definitivt ikke på vei ned, sier Treloar.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form