Elitehockeyligaen

November 18, 2021

VIF-kollaps mot serielederen: - Det er bare piss

(Vålerenga - Stjernen 4-5 e.s.f.) Vålerenga ledet 4-0 etter 20 minutter på Jordal før Stjernen snudde kampen og avgjorde i forlengningen: 5-4!

- Forklaringen? Vi spilte piss i de to siste periodene og bød dem på fire av fem mål. Det er forklaringen. Vi ga dem to straffer, de fikk momentum og vi lot dem spille offensiv hockey. Når du leder 4-0 skal du aldri tape, sier Tobias Lindström til nitten.no.

Landslagsspilleren sto bak tre av målene da Vålerenga kom ut med masse offensiv kraft og kjørte over serielederen i første periode. 4-0 ble til 4-3, og i siste periode utlignet Stjernen.

2691 tilskuere fikk se en god Steffen Søberg holde et rystet VIF inne i kampen som gikk til forlenging. Der traff Mika Partanen stolpen i spill fire mot tre før Stjernen rappet seieren da Patrick Newell kom alene med VIF-keeperen.

- Det spiller ingen rolle om jeg scorer 0, 3 eller 17 mål når vi taper. Det er bare piss. Vi varierer altfor mye. Høyestenivået er veldig bra, men det laveste er like dårlig. Da hjelper det ikke så mye, sier Lindström.

- Etter de to straffemålene, fikk de troen på det. Det er sløvhet av oss. Vi er ikke ymdyke og de siste prosentene er ikke bra nok, er dommen fra VIF-trener Kenneth Larsen.

Kanonstart

Tommi Taimi var tilbake fra skade, og brukte under ett minutt på å vise det. Finnen stormet inn i Stjernens sone der pucken etter hvert endte hos Lindström. Fra skrått hold satte han inn 1-0.

Men det skulle komme mer. Seks minutter før første pause dumpet 2003-modellen Sole Marius Ryen pucken ned bak mål, vant den selv tilbake, ett år eldre Storm Mørch-Karlstad la ut til Pontus Finstad som doblet.

To minutter senere kom Jørgen Karterud i stor fart og rundet keeper (!) før han la ut foran mål. Der sto Lindström og satte inn sitt andre og VIFs tredje. Den svenskfødte VIF-profilen rakk også å score nummer tre før første pause da han etter intenst VIF-press - på den historiske tiden 18:14 - smalt inn 4-0 på hjemmelagets 12. skudd.

Rask redusering

Men så snudde det på Jordal. Serielederen fikk straffe allerede etter tre minutter der Austin Cangelosi lurte Steffen Søberg. Det ble lenger mellom VIF-sjansene, og midtveis ble Tyler Coulter hindret på vei gjennom.

Dommeren blåste nok et straffeslag, og også canadieren avsluttet ferden fra midtsirkelen med scoring. Tre minutter før andre pause kom redusering nummer tre da Andreas Heier reagerte raskest på en Søberg-retur.

Kun et og et halvt minutt ut i siste periode var lagene like langt. Heier fant Coulter som fant hjørnet foran de rundt 100 tilreisende og høylytte fra Fredrikstad.

VIF virket sjokkerte over det som traff dem, hang ikke sammen, og det var kun Søberg som holdt laget inne i kampen de neste minuttene. Laget fikk avslutte siste periode i overtall, men endte kun opp med å bli reddet av nok en Søberg-redning i siste sekund.