Lukk søk

Fjordkraftligaen

July 3, 2021

Stene legger opp: - Rart, trist og ikke minst vemodig

Andreas Stene blir ikke å finne i Vålerenga-troppen kommende sesong. 30-åringen fortsetter med hjelm på hodet, men nå som brannmann.

- Det er ganske spesielt å avslutte noe som har vært livet frem til nå, sier Stene til nitten.no.

Han er en av få Vålerenga-spillere fra forrige sesong som ikke har fornyet kontrakten, og fredag kom beskjeden om at Stene legger opp i en alder av 30 år.

- Det er rart og trist på en måte, ikke minst vemodig, men samtidig har jeg fått en sjanse jeg ikke kan takke nei til og som jeg gleder meg veldig til å komme i gang med, forklarer Stene.

Brannmann

Som Brede Frettem Csiszar, en annen tidligere Vålerenga-spiller, satser Stene nå på en sivil jobb som brannmann.

- Det har vært en drøm siden jeg var liten, forklarer 30-åringen.

Han startet karrieren for Vålerenga på Jordal før han dro til Kelowna Rockets i Canada, spilte tre sesonger i Sparta, så en retur til Vålerenga, opphold i Mora og Timrå i Sverige før ringen ble sluttet med fire nye sesonger i VIF.

- Jeg føler det har vært en fin reise. Jeg har opplevd utrolig masse, fått kamerater for livet og erfaringene jeg har fått på veien er uvurderlige. Fra start til slutt.

Lunsj på Jordal

Til Vålerengas hjemmeside forteller Stene at han blir å se på tribunene i Jordal fremover og at han også kommer innom for å forsyne seg av kokken Raggens velkjente lunsjer.

- Jeg tror jeg kommer til å kjenne ekstra på suget når det drar i gang igjen. Jeg unner alle å vokse opp i dette miljøet. Samtidig gleder jeg meg utrolig mye til en ny hverdag og ser frem til nye utfordringer, sier Stene.

- Stene har vært en fantastisk ressurs, rollemodell og en god representant for Vålerenga i alle år. Vi er glade på hans vegne med tanke på muligheten han har fått, og ønsker Stene lykke til videre i en ny og spennende hverdag, sier VIF-sportssjef Frikk Juell til klubbens hjemmeside.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form