Aktuelt

May 28, 2021

Stanley Cup: Carolina videre etter seier på overtid

Det ble dramatikk da Nashville tok sommerferie etter å ha tapt mot Carolina i natt. Dette var det fjerde kampen i denne serien som hadde gått til overtid

Kun to kamper ble spilt i natt, hvor Nashville måtte vinne for å skrape frem en kamp syv i serien mellom Nashville og Carolina. I Canada skulle Toronto sikre seg spill i neste runde mot Montréal. Slik ble det ikke. Også der måtte det overtid for å kåre en vinner.

Sommerferie i Nashville

Det så lenge ut til at Nashville skulle tvinge frem en kamp syv mellom lagene da hjemmelaget ledet både 1-0, 2-1 og 3-1, men alle gangene kom bortelaget tilbake. Dermed er er det sommerferie for svenskene Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Calle Järnkrok og Viktor Arvidsson. Bortelaget Carolina avgjorde denne serien litt over minuttet ut i overtiden ved finske Sebastian Aho.

Det betyr at Carolina Hurricanes møter de regjerende mesterne Tampa Bay Lightning i kvartfinalen.

Det tidligere NHL-treneren Mike Babcock har troen på Carolina i dette sluttspillet

- Carolina har et komplett lag med en imponerende keeper, sterkt forsvar og gode angrepsspillere. De kan virkelig gi Tampa Bay er real kamp i neste omgang av sluttspillet, uttalte han til NBC Sports etter kampen.

Vi skrev tidligere at Nashville ville åpne opp sin hall før denne viktige kampen mot Carolina, og hele 14 107 tilskuere fikk kun sett laget sitt den ene gangen i sluttspillet.

Se målene fra kampen her

Montréal holder liv i drømmen

Hjemmelaget Toronto kunne med seier i hjemmekampen mot Montréal sikre seg en plass i kvartfinalen. Det vanligvis sterke hjemmelaget fikk tidlig problemer da bortelaget i underkant av fem minutter ut i den andre perioden ledet hele 3-0. Hjemmelaget tok seg sammen og fikk utlignet til 3-3 etter scoringer av Hyman og 2x Muzzin.

Da lagene gikk i garderoben i påvente av overtiden virket det som Montréal hadde bestemt seg tidlig for å avgjøre denne kampen, for etter 59 sekunder ut i overtiden sørget Suzuki for at denne sluttspillserien fortsatt lever. Det står nå 3-2 i kamper til Toronto.

Torontos svenske stjernene William Nylander hadde scoret i fire(!) kamper på rad mot Montréal før kampen i natt, men i det stoppet på de fire kampene. I gjengjeld så hadde svensken to assist under nattens kamp.

- Jeg vet ikke hvorfor, men vi hadde ikke den energien vi ønsker å ha i denne kampen. Vi har fortsatt gode sjanser til å komme oss videre i dette sluttspillet, og nå gjelder det å fokusere på ny kamp allerede på lørdag, uttalte svensken til NHL.com etter kampen.

Suzuki avgjorde kampen, og nå tror han at hans lag kan vinne denne serien over Toronto.

- Vi viste mye hjerte på isen i natt, og nå tror jeg at vi kan vende denne serien til vår fordel. Nå gleder vi oss til å komme hjem til Bell Center igjen, fortalte Montréal-helten til samme kanal.

Hockeykort solgt for 29 millioner

Var du en av dem som samlet på NHL-kort da du var liten? Det er tydeligvis like populært og verdt en formue.

Et O-Pee-Chee-kort av Wayne Gretzsky sin første sesong for Edmonton Oilers i 1979 har nå blitt solgt for 3,45 millioner dollar, som tilsvarer ca 29 millioner kroner. Det finnes knapt slike kort i verden som har blitt solgt for slike enorme summer. For å nærmere seg en slik sum, så kan basketball-legenden Michael Jordan være i nærheten.

- Det er på sin plass at den beste spilleren av en idrett som har blitt så elsket siden 1900-tallet blir solgt til den prisen, forteller Dan Imler som er visepresident for auksjonsfirmaet Heritage Sports til ESPN.

Dette kortet er da det mest verdifulle i verden, og slo den gamle rekorden med 19 millioner. Den forrige rekorden ble slått i desember 2020, hvor også et Gretzky-kort ble solgt til 10 millioner korner.

Så nå gjelder det for norske NHL-supportere og finne frem sine gamle hockeykort i kjeller eller loft.