Lukk søk

April 26, 2021

Sportssjefen i Comet: - Halden ønsker et opprykk

Selv uten hovedtrener på plass så ønsker Halden-klubben å mønstre et lag som skal kjempe om opprykk kommende sesong.

Det ble bare nesten for Comet dette året også. Nå skal klubben igjennom et generasjonsskifte som skal sørge for at Halden får et lag i Fjordkraft-ligaen innen kort tid.

Sportssjef Martin Engebretsen forteller om stort engasjement hos haldenserne.

- Interessen fra sponsorer og byen generelt er tilstede. Halden ønsker et opprykk nå, forteller han til nitten.no

Står uten trener

Sesongen ble i likhet med nesten all lagidrett satt på vent, til den til slutt ble avlyst. Det har gjort at Comet har fått god tid til å finne rett trener for kommende sesong.

- Vi er i dialog med ulike trenere, men ønsker ikke å kommentere noen navn. Vårt ønske er å bli godt kjent med treneren før vi eventuelt skriver en avtale, forteller Engebretsen til nitten.no

Sportssjefen kan røpe at det ikke er noen kjente navn fra Fjordkraft-ligaen som aktuelle.

- Nei, det er det ikke. Navn er ikke viktig for oss, da vi søker etter en sulten trener som kan være med å bygge klubben videre.

Nitten.no erfarer at tidligere hovedtrener Lasse Fjeldstad og tidligere MS-trener David Livingston har vært akutelle for klubben.

- Lasse Fjeldstad var vårt førstevalg, men han valgte å bli assistent-trener i Stjernen. Når det gjelder Livingston så har vi hatt kontakt, men vi føler at han ikke passer inn i vår profil.

- Vi ønsker ikke å ha det rykte på oss

I Østfold har Comet blitt den klubben der spillere som nærmer seg slutten av sin karriere tar noen sesonger før de legger skøytene på hylla. Samme gjelder spillere som ikke får fornyet kontrakt med Sparta eller Stjernen.

Hva tenker du om det Engebretsen?

- Vi ønsker ikke å ha det rykte på oss. Spillere som begynner å bli avdanket skal ikke tro at det bare er å flytte sitt hockeyutstyr til oss. Kanskje litt hardt å bruke ordet "avdanket", men du forstår hva jeg mener.

Hvilke spillere ønsker dere da?

- Det er ikke slikt at vi ikke ønsker oss spillere fra Stjernen eller Sparta, men det må være spillere som fortsatt er sultne og motiverte til å hjelpe klubben til å utvikle seg.

- Vi har erfart at det finnes mange spillere som kanskje ikke får så mye spilletid i Fjordkraft-ligaen, og da kan vi gi dem motivasjon til å blomstre igjen.

Konkursen sitter i fortsatt

Comet skal kutte i budsjettet for kommende sesong, men sportssjefen er langt fra bekymret.

- Vi er nøkterne med pengebruken i klubben. Det blir et lite kutt fra fjoråret, men jeg er sikker på at vi skal få på plass et lag som kan kjempe om et opprykk.

Klubben har tidligere gått konkurs, og det finnes nok av bedrifter som kan hjelpe klubben til å nå sitt mål. Det er Engebretsen klar over, men forteller at konkursen ikke er glemt hos sponsorene.

- Nei, den er nok ikke helt glemt. Derfor er vi nøkterne med pengene, bygger opp klubben slik at vi kan bevise over tid at vi ikke havner i den situasjonen igjen. Den tilliten mellom oss og sponsorene er viktig.

Flere av sponsorene har uttrykt at de ønsker å hjelpe til at haldenserne kan få et hockeylag i den øverste divisjonen, i følge Engebretsen

- Ja, vi har en del hjørnestensbredrifter som har hjulpet til før, og som er med fortsatt. De gjør det de kan for å hjelpe oss til å få et ishockeylag blant de beste igjen. Nå er det opp til oss og fortjene det. Også får vi håpe at det kan sørge for at flere sponsorer i Halden kan bli en del av vårt prosjekt.

Men er det plass til tre lag fra Østfold i Fjordkraft-ligaen da?

- Jeg føler det. Interessen er stor i Østfold, og hvis vi ser på interessen så synes jeg vi like godt kan være der når MS og Grüner befinner seg der.

Foto: Sofie Alexandra KitterødKampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form