Elitehockeyligaen

December 31, 2021

Sparta kjempet, men måtte gi tapt for erkerivalen Stjernen

Det ble tett og jevnt igjen da Sparta og Stjernen gjorde opp om poengene under årets siste kamp i Sparta Amfi.

Stjernen vant det første oppgjøret mellom erkerivalen Sparta 3-2 og det Sparta revansjesugne da lagene møttes igjen i Sparta Amfi dagen før nyttårsaften. Men igjen tok kreftene til Sarpsborg-laget slutt og erkefienden kunne juble for to av to seiere over nabobyen.

Sparta i føringen

Det var ingenting som virket som et rivaloppgjør de første fem minuttene da ingen av lagene smalt til i duellene eller skapte sjanser. Og skuddstatistikken viste kun ét fattig skudd på mål, som hjemmelaget hadde fyrt av. Eneste som skapte litt stemning i hallen var de 50 tilskuerne som hadde fått billett til kampen og heiet frem sitt hjemmelaget i Norges eldste ishall.

Bortelaget skulle få den første sjansen i overtall, men skapte overhodet ingenting mot et godt Sparta-lag som knapt trengte å bruke energi på å forsvare seg. Og rett etter at hjemmelaget ble fulltallig kom Kristian Jakobsson som ble klarert for spill etter et sykehusbesøk fra sist kamp inn fra siden og sørget for 1-0 til hjemmelaget. Et skudd som bortelagets keeper Jørgen Hanneborg burde ha tatt. Målet ga hjemmelaget energi og Stjernen hadde til tider problemer i egen sone. Vondt ble til verre da Sebastian Labori fikk æren av å avslutte pucken i mål etter godt Sparta-angrep inne i Stjernens sone hvor bortelagets tredje rekke fikk seg en hockey-leksjon.

- Vi gir de to lette mål i starten og burde absolutt ha avverget dem, fortalte målscorer Filip Gunnarsson etter kampslutt.

Stjernen skulle komme seg i garderoben med en god følelse etter at de fikk uttelling i overtall med 53 sekunder på klokken. Dommeren måtte inn å sjekke om pucken hadde vært over linjen, og brukte få sekunder i sekreteriatet på å bestemme seg.

- Sparta var klart det beste laget igjen fra start synes jeg, men igjen så snur vi det og det sier litt om mentaliteten til dette laget, mente Stjernen-trener Anders Olsson som skal feire nyttårsaften med sin far i Fredrikstad.

Skudd etter første periode 11-8

Målløs midtperiode

Bortelaget åpnet midtperioden best og satte press på et hjemmelag som til slutt måtte ty til ulovlige midler da Niklas Roest måtte ut i to minutters utvisning. Sparta skulle også få muligheten i overtall, men heller ikke dem greide å omsette sitt overtall i mål. Perioden ble ofte avbrutt av overtente spillere hvor dommerne hadde mer nok med å skille kamphaner fra hverandre etter hva avblåsning. Temperaturen var på kokepunktet da Stjernens poengkonge og Spartas Jonas Meisingset røyk i tottene på hverandre.

- Vårt powerplay har fungert godt i hele år, og vi kan ikke forlange at det skal fungere hver gang. Litt tilfeldig naturligvis, og kjedelig at ikke det fungerer i dag, oppsumerte Sjur Robert Nilsen etter kampen.

Nærmest scoring var bortelagets Magnus Eikrem Haugen scoring, men en god Jake Paterson avverget forsøket fra Hamar-gutten.

Skudd etter andre periode: 6-14

Snudde kampen

Tredje periode skulle fortsette der den andre slapp med utvisninger til begge lag. Og dommerne fikk mer nok å gjøre da den innleide Comet-soldaten til Sparta Paulius Gintautas sendte Brendan Ellis inn i vantet og fikk fem minutters utvisning for boarding. Under samme overtallet til Stjernen måtte Sparta sende nok en mann i utvisningsboksen. Bortelaget fikk da sjansen til å spille fem mot tre i hele to minutter, men et godt keeperspill og godt undertallsspill gjorde at Sparta slapp med skrekken.

- Den utvisningen som ga oss fem minutter i undertall må jeg se på video før jeg uttaler meg, men jeg kan si at den Ponomarenko får er soleklar, raste Sparta-treneren etter kampslutt.

- Det er tungt å tape, kanskje enda tyngre i dag. Men de importerne til Stjernen må slutte å kaste seg, det gjorde Cangelosi sist og nå prøvde Kevin Davis seg. Heldigvis bet ikke dommeren på det, og det kan du sitere meg på, avsluttet Sjur Robert Nilsen.

Stjernen skulle igjen få prøve seg i overtall uten uttelling. Men så til slutt løsnet det for Stjernen som hadde spilt nesten hele perioden i overtall ved Filip Gunnarsson. Og med 3:33 igjen å spille så fikk Ole Einar Engeland Andersen fyrt av en skudd som igjen fant veien bak Jake Paterson.

Sjur Robert Nilsen og Sparta tok time out og gjorde et forsøk på å ta ut keeper, men bortelaget Stjernen var nærmere å punktere kampen enn Sparta var utligning.