Lukk søk

Fjordkraftligaen

September 16, 2021

Stjernen-kapteinen avgjorde i Sparta Amfi

Utvisningsbonanza, matchstraff og keebertabbe. Lokaloppgjøret hadde det meste i Sparta Amfi, da bortelaget Stjernen fikk med seg to poeng hjem fra Sarpsborg.

1500 tilskuere kunne endelig få lov til å komme innenfor dørene i Sparta Amfi, da de inviterte til fest mot rivalen Stjernen. Det måtte forlenging til for å skille lagene, hvor en liten keepertabbe fra hjemmelagets Jake Paterson sørget for at Stjernen kunne reise hjem til Fredrikstad med to poeng.

To udisiplinerte lag

Hjemmelaget kunne gitt publikum noe å juble for allerede etter et minutt spill, hvor Jacobsson kom alene med Stjernens keeper Jørgen Hanneborg. Burvokteren var både god og heldig som sørget for at ikke Sparta fikk en pangåpning på dette lokaloppgjøret. Etter sjansen tok bortelaget Stjernen mer og mer over kampen, og da Jonas Meisingset måtte en tur i utvisningsboksen for hjemmelaget så var det bortelaget som skulle få det første målet. Arttu Niskakangas var tålmodig og fant en umarkert Patrick Newell som kunne sette pucken bak en sjanseløs Sparta-keeper Jake Paterson.

Hjemmelaget skulle også få prøve seg i overtall, men nærmest var bortelaget da Niskakangas kom alene med Paterson. Men denne gangen vant Paterson duellen med den finske løperen til Stjernen.

Deretter skulle publikum få kjenne på de nye regel-detaljene for Fjordkraft-ligaen. Spartas Maksim Ponomarenko hadde før dette oppgjøret fortalt i lokalmediene at han skulle gi litt ekstra i duellene mot tidligere lagkamerater. Latvieren satte inn en hodetakling hvor dommerne benyttet seg av den nye muligheten til å se situasjonen på nytt i sekreteriatet. Fasiten på det ble tidlig dusj og direkte matchstraff på den tidligere Stjernen-backen.

Bortelaget kunne med fem minutter i overtall få et overtak på kampen, men den gang ei. Istedenfor var det Stjernen som nå tok over stafettpinnen på utvisninger. På en seks minutters periode så greide bortelaget å pådra seg hele fem(!) to-minutter. Sparta utnyttet å spille 4 mot 3, da Niklas Roest fant Kristian Jacobsson helt alene på høyrekanten. Svensken gjorde ingen feil, og utlignet etter stor jubel fra de blåkledde på tribunen.

Skudd etter første periode: 12-7

Stjernen dominans

Bortelaget åpnet den andre perioden forrykende og skapte allerede sjanser i det første byttet. Uttellingen skulle også komme for de rød og hvite etter at Tyler Coulter fikk æren av å score periodens første mål etter et fantastisk forarbeid av Stian Nybråten Hansen. Etter scoringen så var det klasseforskjell på lagene, hvor Sparta knapt kom ut av egen sone. Bortelaget kjørte på og var et stolpeskudd unna 3-1. Spartas største sjanse de første 15 minuttene var det bortelagets Nybråten Hansen som stod for da han med sin skøyte var nær ved å sette pucken i eget mål. Skuddene som Sparta fikk tellende ble av de ufarlige slaget, samt noen klareringer ut av egen sone.

Sparta virket slitne, og hjemmelaget kunne puste lettet ut da signalet for «powerbreak» kom i Sparta Amfi. Den tiden brukte Sjur Robert Nilsen godt for sine gutter i blått, for etter dette så våknet Sparta litt til i kampen. Hjemmelaget skulle igjen sørge for balanse i regnskapet da bortelaget gjorde en grov feil l i egen sone. Kristian Jacobsson scoret sitt andre mål denne kvelden, da han fikk stå alene foran målet til Jørgen Hanneborg. Selv om scoringen kom i mot spillets gang, så ga det hjemmelaget energi.Sparta kunne også gått til periodepausen med ledelse, men bortelaget holdt unna i sluttsekundene.

Skudd etter andre periode: 15-15

Heier avgjorde

Det ble ingen fyrverkeri av en start på den 3.perioden hvor begge lag virkelig hadde skrudd av tempoet som var i kampen. Newell var nærmest scoring for bortelaget da han skjøt på utsiden av metallet. Perioden ble en jevn batalje uten de store sjansene til noen av lagene, hvor tenningen og styrken på taklingene ble bedret utover i perioden. Thoresen hos Sparta var nær ved å sende Sparta-publikummet til himmels i siste halvdel av perioden.

Det ble dramatikk på slutten da Stjernen pådrar seg en utilgivelig utvisning for å ha for mange spillere på isen med 58 sekunder igjen. Sparta greide aldri å utnytte dette, og kampen måtte da avgjøres i forlegning. Sparta fikk også sjansen til å starte med en spiller mer, men Stjernen og en god Hanneborg holdt unna for gjestene.

I det begge lag virket fornøyde med å avgjøre dette på straffeslag, så dukket bortelagets kaptein Andreas Heier opp å skjøt pucken bak Jake Paterson i Sparta målet. Reprisen visste skuddet gikk veldig enkelt forbi den ellers så gode import-keeperen.

Dermed er det bortelaget Stjernen som vinner 3-2 etter sudden death.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form