Lukk søk

March 30, 2022

Fem spillere ble sendt i dusjen da Sparta utlignet i semifinaleserien

To spillere fikk matchstraff og fem spillere totalt ble sendt i dusjen da Sparta slo tilbake mot Oilers i Sarpsborg.

Foto: Nitten.no

Stavanger Oilers vant den første kampen i DNB Arena 5-4 og kunne sikrer seg et godt utgangspunkt med seier i kveld. Sparta og Sjur Robert Nilsen har tidligere uttalt til Nitten.no at det vil være mye følelser i disse kampene, noe som også denne kampen bar preg av. Tre spillere ble sendt i dusjen før kampen var halvspilt i Sparta Amfi.

Matchstraff

Sparta fikk en knallhard åpning på kampen i DNB Arena om mandagen, men fikk i kveld en bedre start da Niklas Roest sørget for 1-0 til sarpingene i powerplay. Hjemmelaget hadde lenge kontroll på bortelaget, og dramatikk ble det da Maksims Ponomarenko smalt inn en hard takling på Ludvig Hoff. Dommerne var usikre, men etter å ha sett situasjonen på video endte det med matchstraff på latviske backen.

- Vi har studert bildene og videoen av hendelsen, og kommer til at det ikke er treffpunkt hode/nakke som dommerne mener at det er. Han treffer skuldra, og det er en klar interferece, men ikke noe mer enn det, forteller Sjur Robert Nilsen som synes kampen var en vanskelig kamp for dommerne.

- Det er uten tvil en vanskelig kamp å dømme, og jeg vil ikke kritisere dem. Det er like tøft for dem som for oss, men når noe er feil så må jeg gi beskjed.

Oilers trykket på for en en redusering, hvor Sparta-spillerne lenge hang i tauene. Utligningen kom også, da Oilers-profilen fant veien bak en god Jake Paterson med 28 sekunder igjen av åpningsperioden.

- Jeg synes vi dominerer første periode, og hele kampen egentlig. Vi er fryktelig skuffet over at vi gir bort denne kampen. De to første periodene er ganske bra fra våres side, forteller Oilers-assistent Juha Kaunismäki

0-13 i skudd

Midtperioden var under tre minutter gammel før det ble full overtenning hos både hjemmelagets Robin Soudsky og bortelagets Markus Søberg som begge ble sendt i dusjen med liten disiplinærstraff for roughing. Stavanger Oilers dominerte banespillet, og fikk prøve seg i overtall. Den tok de vare på da Paterson ikke fikk blokkert pucken foran mål, og Jarret Burton scoret fra skrått hold for gjestene.

- Utvisningene preget vårt spill og vi fikk ikke byttene våre i samråd med friske spillere på isen til en hver tid. Derfor skaper vi utrolig lite. I tillegg så blir vi litt for mye truende med løperne våre og bruker ikke backene da vi først kom i angrep. Vi møter et godt lag, og vi må håndtere å spille forsvar også, forklarer Nilsen om 2.periode hvor Sparta ikke løsnet skudd på mål.

Sparta forsvarte seg godt, men skapte usedvanlig lite til de å være foran et elektrisk publikum i Sparta Amfi som tydelig ga beskjed til dagens dommerpar Marcus Vinnerborg og Petter Bakken om deres innsats på isen.

- Det er uten tvil en vanskelig kamp å dømme, og jeg vil ikke kritisere dem. Det er like tøft for dem som for oss, men når noe er feil så må jeg gi beskjed, forteller Nilsen

Dermed gikk hjemmelaget til pause etter midtperioden uten at Henrik Holm i Oilers-målet fikk noen skudd på seg.

Sceneskifte

Sparta åpnet den tredje periode best og var fryktelig nær en utligning da Emil Lundberg for hjemmelaget ikke traff styringen fra Jakobsson i begynnelsen av perioden. Det var tydelig at Sparta-trener Sjur Robert Nilsen hadde sagt noe fornuftig, for hjemmelaget hadde fortjent en utligning i denne tredje perioden. Stavanger Oilers hadde enda ikke fått skutt en puck på mål i den siste perioden, før Sparta Amfi tok fullstendig fyr da Eirik Børresen utlignet for Sparta på deres tiende skudd på mål i kampen.

- Tredje periode er våres. Og scoringen er fortjent. Så kan du sikkert si at utvisningen ga oss en mulighet til å vinne kampen, men vi fortjente et ledermål før den matchstraffen på Hurrød også, oppsummerte Nilsen.

Scoringen ga virkelig hjemmelaget ekstra tenning, og kampen skiftet totalt karakter fra midtperioden. Nå var det hjemmelaget som hadde fått blod på tann og jaget ledermålet. Med litt over seks minutter igjen av tredje periode ble Martin Grönberg liggende igjen på isen og måtte hjelpes av etter en duell med Sander Hurrød. Dommerne igjen måtte inn å se situasjonen på nytt, som endte med matchstraff på Oilers-spilleren.

Kaunismäki forklarte etter kampen at matchstraffen i tredje perioden ble ødeleggene for Oilers-laget.

- Vi tar en utvisningen som vi ikke skal ta på slutten av kampen, og dessverre så gjorde det til at Sparta fikk sitt seiersmål.

- Men dette må vi ta lærdom av og ta med oss videre inn i semifinaleserien. Vi tross alt dominerer i to i perioder og gjør sesongens beste periode i den første kampen, avslutter den tidligere Oilers-kapteinen.

Martin Grönberg måtte ha hjelp for å komme seg av isen etter taklingen fra Oilers-spiller Sander Hurrød.

Og med fem minutter overtall, så dukket Fjordkraft-ligaens powerplay-konge opp og sørget for at Sparta gikk i ledelsen 3-2. Dermed kunne de 1964 tilskuerne se at Sparta utlignet til 1-1 i i semifinaleserien. I det sluttsignalet gikk ble det ble det full slosskamp bak hjemmelagets mål.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form