Elitehockeyligaen

January 15, 2022

Roest-dobbel sørget for at Sparta tok sin fjerde strake seier

Lillehammer kjempet lenge for å reise hjem fra Sarpsborg med poeng, men kreftene tok slutt da Sparta tok sin fjerde strake seier i Fjordkraftligaen.

Sparta jaget sin fjerde strake seier da Lillehammer kom på besøk i Sparta Amfi, og hjemmelaget fikk problemer da laget fra OL-byen ga Sarpsborg-laget problemer. Lillehammer stilte med et tynnslitt lag etter at laget har hatt covid-trøbbel i troppen.

Powerplay-mål

Lillehammer kom best ut av startblokkene, hvor Sparta pådro seg to raske utvisninger som gjorde til at Lillehammer fikk prøve seg i 5 mot 3 tidlig i åpningsperioden. Bortelaget tok vare på muligheten, og det var finske Teemu Vuorisalo som fikk æren av å sette inn kampens første mål. Åtte sekunder etter bortelagets scoring så var det hjemmelagets sin tur til å prøve seg i overtall, men uten hell.

Hjemmelaget Sparta har bevisst denne sesongen at de er et fryktet lag i overtall, og da Lillehammer sin sisteskanse Oliver Dackell fikk utvisning, så var Sparta-kapteinen Niklas Roest frempå og sørget for balanse i regnskapet for hjemmelaget. Assistert av Kristian Jakobsson og Emil Lundberg som tidligere i uken hadde skrevet ny kontrakt med hjemmelaget.

Skudd etter første periode: 9-3

Rufsete midtperiode

Midtperioden ble ingen velspilt periode, og det var bortelaget som skapte de fleste sjansene. Hjemmelaget var farlig frempå på ulike kontringer, men da var Oliver Dackell på plass og sørget for at hjemmelaget ikke gikk i føringen. Bortelaget kunne fått en pangstart på perioden, da Marcus Fagerudd måtte tilbringe to minutter i utvisningsboksen, men Tobias Normann som hadde fått en sjeldent sjanse mellom stengene til Sparta reddet de forsøkene som kom.

Det ble litt dramatisk på slutten av perioden, hvor Sparta mistet pucken på defensiv blå, hvor Vegard Fredriksen får spilt pucken videre til 20-årige Adrian Ellingsen som sendte Lillehammer i føringen like før perioden var over. Lillehammer rakk imidlertid å skape en sjanse til da pucken traff metallet bak Normann hos hjemmelaget.

Skudd etter andre periode: 7-13

Hjemmelaget skrudde opp tempo

Da Lillehammer avsluttet midtperioden best, så var det Sparta som virkelig fikk de 200 tilskuerne til å reise seg i begynnelsen av perioden. 20 sekunder tok det før Mattias Nilsson igjen sørget for at hjemmelaget var tilbake i kampen. Et skudd som Dackell ikke så utgangen på. Hjemmelaget jaget et ledermål, og fikk muligheten i overtall igjen, da Lillehammer pådro seg en utvisning for usportslig opptreden fra spillerboksen. Sander Thoresen fikk en god mulighet i det samme overtallet, men igjen stod Dackell godt sammen med et godt Lillehammer-forsvar.

Hjemmelaget hadde virkelig skrudd opp tempo, og Lillehammer hadde de første 10-minuttene mer nok med å slå unna pucken fra egen sone. Noe skuddstatistikken også bevisste med 13-1 fordel Sparta.

Og til slutt så måtte Lillehammer gi tapt og Niklas Roest gjorde ingen feil alene med Dackell og sørget for at Sparta for første gang tok føringen i kampen. Lillehammer fikk ikke løftet opp spillet sitt og fikk aldri satt nok press på Sparta for å få til en utligning. Og da Herman Kopperud satte pucken i åpent mål, så kunne Sparta juble for sin fjerde strake seier i Fjordkraftligaen.