Lukk søk

Fjordkraftligaen

May 25, 2021

Sparta-helt anbefalte merittert målvakt: - Kan vinne kamper for oss

Via kontakter i Finland samt tommel opp fra en tidligere Sparta-helt i USA, har sarpingene hentet en merittert målvakt med juniorlandskamper for Canada.

Phil Osaer vant både serie og sluttspill med Sparta i 2010/11-sesongen. Den tidligere målvakten jobber nå som speider i Detroit Red Wings-systemet, og kjenner godt til nysignerte Jake Peterson.

Da Sparta tok kontakt med Osaer med spørsmål om den 27 år gamle målvakten fra Canada var en mann å hente til Sarpsborg, var ikke svaret til å ta feil av:

- Osaer kjenner godt til Jake, og mener det absolutt blir en bra keeper for Sparta. Jake er en keeper som kan vinne kamper for oss, sier Spartas sportssjef Henrik Malmström til Sarpsborg Arbeiderblad.

Junior-VM

Den nye Sparta-assistenten Joni Puurula fikk via gode kontakter i hjemlandet Finland tips om Paterson. Målvakten var opprinnelig på vei fra Allen Americans i ECHL til finske Ilves, men da overgangen ikke ble noe av, ble Sparta et godt alternativ.

Paterson har en solid CV som inneholder blant annet to junior-VM for Canada. I 2012 ble han draftet av NHL-giganten Detroit Red Wings - klubben Osaer nå jobber for.

- NHL-drømmen er borte for Jake nå, og han ønsker å skape seg en god karriere i Europa. Da følte han at Sparta er et godt steg å etablere seg. Han har mye erfaring, men likevel er han i en alder som gjør at han kan utvikle seg videre, sier Malmström.

Erstatter Lillegrend

Det er nå en måned siden det ble klart at Sparta ikke forlenger kontrakten med Jens Kristian Lillegrend. Den lokale 23-åringen fortalte da til nitten.no at han ikke ble overrasket over at han ikke blir sarpingenes førstemålvakt kommende sesong.

- Malmström fortalte meg tidlig om dette og spurte meg om jeg kunne tenke meg å være backup-målvakt kommende sesong. Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg har trivdes veldig bra i Sparta, sa Lillegrend.

Jake Paterson vil danne et keeperteam med unge Tobias Normann i Sparta. 19-åringen fra Fredrikstad ble foretrukket foran Lillegrend da klubben måtte velge en av to fra forrige sesongs duo, og har signert en ny toårskontrakt.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form