Lukk søk

Elitehockeyligaen

March 6, 2024

Spår utfordring dersom sølvet glipper: - Valget blir vanskeligere for VIF enn Oilers

EHL-sølv og antatt langt enklere vei til semifinalen ligger i potten foran torsdagens sølvduell på Jordal - TV 2-ekspert Bjørn Erevik mener matchen er helt åpen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Hvis man går ut fra at Vålerenga og Stavanger Oilers gjør jobben som store favoritter mot henholdsvis Comet og Lørenskog lørdag, vil tre Oilers-poeng på Jordal torsdag kveld sende sølvet vestover.

To poeng skiller de to foran storkampen etter at VIF i helgen ga fra seg 3-1-ledelse og tapte i Fredrikstad.

- Jeg føler det er helt åpent. Oilers har ikke akkurat imponert den siste tiden mens Vålerenga slipper inn fryktelig mye mål. Dette blir kjempespennende, sier TV 2-ekspert Bjørn Erevik til nitten.no.

- Men man føler jo litt at Vålerenga gir bort hjemmebanefordelen hvis de taper nå. De har ligget foran Oilers hele veien og ledet også serien lenge. Så klart det vil være en grei nedtur for dem om de skulle ende på tredjeplass nå.

Vanskelig valg

For det er mer enn sølv og bronse som er forskjellen på andre- og tredjeplass i EHL.

Mens topp to-lagene er ventet å få en grei reise i kvartfinalene mot Lørenskog og Lillehammer, tyder alt på at nummer tre må velge mellom formsterke Frisk Asker og et Stjernen-lag som har sanket 20 poeng mer enn Lillehammer.

- Og det valget blir vanskelige for Vålerenga enn Oilers, slår Erevik fast.

For mens Oilers har slått Stjernen fem av fem ganger denne sesongen, har Vålerenga tre strake tap mot laget som blir nummer seks - det siste dårlige opplevelsen i Fredrikstad kom så sent som søndag.

- Hvis Oilers blir nummer tre, er jeg sikker på at de velger Stjernen. Hvis Vålerenga må velge mellom Frisk Asker og Stjernen, er jeg usikker på hva de finner på, sier Erevik.

Kan bli ramaskrik

«Problemet» løses med å ta minst ett poeng torsdag og gjøre jobben i Halden lørdag. Det gir også hjemmebanefordel i semifinalene der VIF og Oilers meget vel kan møtes igjen.

- Vålerenga står med tre strake tap mot Stjernen, men har hatt bra tak på Frisk de siste årene. Men hvordan ser Frisk ut nå? De er formlag nummer to, kanskje de får mer eller mindre fullt lag i sluttspillet, har en bredere tropp og bedre målvakter enn Stjernen. Tar Vålerenga sjansen på det? Hoppe du over lag seks, tar lag fem og taper blir det ramaskrik, mener Erevik.

- Kan noen true Storhamar?

- De har vært fryktelig gode. Det er ikke veldig høy odds på at de skal vinne, men man vet aldri. Skulle de tape en match eller to, er det noe de ikke har opplevd på kjempelenge. Hvordan påvirker det? At de skal vinne 12-0 i sluttspillet ... Jaja, man vet aldri. Det er litt spennende hvem de velger, med Lillehammer blir det kanskje mer folk i hallen, men jeg tror de tar Lørenskog.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form