Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 9, 2024

Solgte ut semifinalen på to minutter: - Aldri opplevde lignende

På rundt to minutter etter at Vålerenga avgjorde den femte semifinalen i DNB Arena, forsvant de siste 1400 billettene til onsdagens Jordal-duell.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Jeg har aldri opplevd lignende. Ikke noe såå sinnssykt, sier Mette Winther, salgssjef for privatmarkedet i Vålerenga, til nitten.no.

Hun var med til Stavanger mandag der Martin Røymark fortsatte der han slapp på Jordal lørdag og sjekket billettstatus underveis i matchen. 3-2-seieren betyr at Vålerenga har snudd semifinaleserien og nå kan avgjøre i Oslo onsdag kveld.

- Da tredje periode startet, var det solgt rundt 3800 billetter. Da jeg sjekket igjen etter vi var ferdige i garderoben etter kampen, var det ikke én billett igjen noe sted. Det gikk nok rundt 1400 billetter på et par minutter der. Da var det utsolgt, sier Winther.

Rekorden ryker

Publikumsrekorden på nye Jordal er på 5287 tilskuere fra seriekampen mot Storhamar i januar. Den ryker onsdag kveld.

- Vi kunne solgt mangfoldige tusen. Det er ikke noe å lure på. Det har vært mye telefoner og henvendelser. Vi ligger langt bak i mailboksen, men det er bare kult at folk vil på hockey, sier Winther.

- Fins det noe håp for etternølerne?

- Om det dukker opp noen ledige billetter, avbookinger eller slike ting, blir de lagt ut fortløpende. Folk må bare følge med inne på billettsiden vår.

Vålerenga lå under 2-1 i kamper før lørdagens duell og kunne i teorien ha vært ferdig med sesongen mandag kveld. Nå er situasjonen snudd på hodet, Oslo-laget leder 3-2 i kamper og får spille nok en semifinale med over 5000 tilskuere.

Millioninntekt

Det betyr mye også for klubbkassa.

- Selvfølgelig er det bedre å få tre semifinaler hjemme enn to. Det sier seg selv. Når vi i tillegg får den oppladningen med at vi dro det i land i Stavanger på den måten, er det klart det blir ekstra trøkk, sier Winther.

Seieren mandag kveld var Vålerengas første i en sluttspillkamp i DNB Arena. Martin Røymark både utlignet like før slultt og avgjorde i sudden death på Jordal lørdag, og fortsatte der han slapp i seminale nummer fem.

Veteranen scoret to mål på 34 sekunder i første periode for et VIF-lag som igjen stilte uten både Trevor Mingoia og Mika Partanen (ferdigspilt for sesongen).

Oilers minner om at de snudde finaleserien mot Storhamar etter å ha ligget under 3-2 i kamper forrige sesong og vant på Jordal når de trengte tre poeng for å rappe seriesølvet tidligere i vinter.

- For oss blir det do or die i hovedstaden onsdag kveld, skriver klubben på sin hjemmeside.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form