Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 12, 2022

Søberg-returen: - Jeg er 27 år og gidder ikke spille seks minutter i Slovakia

Det ble fem kamper og ett poeng på Markus Søberg i Slovakia, men Oilers-nykommeren vil vurdere å reise ut på ny også i fremtiden.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Da HK Poprad og Søberg ble enige om å skilles som venner, tok det ikke lang tid før Oilers-sjef Pål Haukali Higson ble informert. Tirsdag kveld gikk returen til Vestlandet i orden og 27-åringen er på vei hjem til Norge.

- Men vi har hund så nå er det en runde med vaksiner i Krakow før vi får reise hjem. Det er ikke bare å sette seg på bussen i Poprad akkurat. Det er mye logistikk, sier Søberg til nitten.no.

Lettere og raskere gikk det da Søberg skulle signere sin neste kontrakt. Oslo-gutten har hatt tett dialog med Oilers gjennom høsten og ble raskt enig med sin forrige arbeidsgiver.

- Jeg hørte ikke noe fra noen andre norske klubber så sånn sett var valget opplagt. Det var et par utenlandske klubber i bildet, men det var litt samme greiene som Poprad og ikke det jeg så etter. Og de fleste vet nok hvor bra forhold jeg har til Oilers. Det skulle mye til at jeg valgte bort dem. Starten på sesongen har kanskje vært litt tøff, men heller ikke så krise som mange skal ha det til.

Fem kamper

Søberg forlot Stavanger og Norge etter forrige sesong for slovakisk hockey. Oppholdet i HK Poprad startet lovende, men så kom skadene og etter fem matcher er det slutt.

- Det fungerte ikke på isen for hverken meg eller laget. De var ikke fornøyd og jeg var ikke fornøyd så da ble vi enige om at dette var det beste. Jeg er veldig glad for at vi kom til enighet uten at det ble dårlig stemning, sier Søberg.

- Hva skjedde etter en god start i oppkjøringen?

- Jeg pådro meg en hjernerystelse og etter det virket det som de mistet ganske mye tillit til meg. Men det er sånn det er. Det er idrett. Jeg er 27 år og gidder ikke spille seks minutter i Slovakia. Det er jeg for god til. Det gidder jeg ikke.

- Opplevdes det urettferdig?

- Det var jo litt skader generelt da. De følte ikke jeg kom tilbake der jeg var i starten og jeg følte ikke jeg fikk spille nok. Men igjen; vi ble enige og det er jeg glad for.

Ny tur ut?

Med både Jan Brejcak og Markus Søberg inn denne uken, viser Oilers muskler etter en noe ruskete start i hjemlig serie. 27-åringen gleder seg til å hjelpe laget på vei mot nye titler utover våren, men utelukker ikke nok et utenlandsopphold om et snaut år.

- Jeg angrer ikke på at jeg dro til Slovakia. Ikke i hele tatt. Jeg har sett mye nytt på tre måneder og opplevd en ny kultur. Når man reiser ut slik bør man ha litt flyt med skader og slikt. Der bommet jeg dessverre, sier Søberg.

- Nå vet jeg litt mer om hva jeg skal se etter og ikke se etter neste gang. Det er mye kriker og kroker der ute. Landet er bra og byen var helt ok, men språkbarrieren er vrien selv om de virkelig prøver. Det var mye dårlig engelsk.

Onsdagens avgjørende CHL-duell mot Ilves må Søberg følge på telefonen. Han blir heller ikke å se på isen i CC Amfi lørdag, men håper å gjøre comeback mot Stjernen tirsdag.

- Denne uken går med til reising. Jeg er ikke så god at jeg kan hoppe inn å spille mot Storhamar uten trening, sier Søberg og ler.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form