Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 26, 2024

Søberg forklarer returen: - Kanskje noen som tror jeg hater Vålerenga

JORDAL (nitten.no) Han følte seg dårlig behandlet da han dro fra Jordal som unggutt og var kritisk til broren Steffens avskjed, men tror folk misforstår hans forhold til Vålerenga.

Foto: nitten.no

- Folk misforstår det der. Jeg har aldri hatt noe dårlig forhold til Vålerenga, jeg. Aldri, presiserer Søberg overfor nitten.no etter torsdagens snuoperasjon mot Frisk Asker.

Der var 28-åringens tredje match for VIF etter returen til Jordal og den første seieren.

«Markus Søberg (21) følte seg så dårlig behandlet av Vålerenga at ikke var i tvil da erkerival Oilers kom på banen» skrev Aftenposten våren 2016.

Våren 2022 var han kritisk til at broren Steffen etter ti sesonger på Jordal fikk formidlet over telefon at han var ferdig i klubben.

- Det var en episode da jeg var ung, men det var vi lagt bak oss. Samme med det med «brorsan». Det er kanskje noen som går rundt og tror jeg hater Vålerenga, men det har jeg aldri gjort. Det må eventuelt ha vært som ung MS-spiller, sier Søberg.

Følte seg hjemme

28-åringen bosatte seg på Manglerud da proffoppholdet i franske Grenoble ble avsluttet i november. Det passet bra da gamleklubben viste interesse.

- Da jeg kom hit første dagen og hadde møte med trener og sportssjef og møtte guttene var det akkurat som jeg hadde vært her i ti år. Bra match, sier Søberg.

- Hva sier Steffen om at du er Vålerenga-spiller nå?

- Han har spilt her i ti år og ingenting vondt å si om Vålerenga. Det var skuffende der og da, det tror jeg de syns selv her også. Men han er den første som skrur på TV 2 Play sammen med «farsan» når jeg skal spille, han. Det er ingen bitterhet der. Han elsker klubben, sier lillebror.

Gir opp seriegullet

Med 14 poeng opp til Storhamar, mener Søberg fokuset nå må være på å holde gamleklubben Stavanger Oilers bak seg og skaffe et best mulig utgangspunkt foran sluttspillet.

- Spiller vi som i dag, kommer vi til å klare det. Denne trengte vi. Vi var egentlig best hele kampen, men de klarte å få de tre første målene. Så klarte vi å snu det. Dette kan ha vært vendepunktet.

Fredrik Andersson gjorde noen endringer etter to strake tap. Fjerderekka med Søberg, Magnus Brekke Henriksen og Didrik Nøkleby Svendsen fikk mye tillit og mest ros av sjefen etter 6-3-seieren.

- I Oilers var jeg den som skulle produsere, men her er jeg kun for å vinne. Om det betyr at jeg skal sitte på tribunen, gi vann til guttene, spille to minutter eller 20 minutter tar jeg som det kommer. Jeg har vunnet et par ganger før, og det er derfor jeg er her, sier Søberg som trolig kunne scoret selv i tomt bur, men valgte å servere Jørgen Karterud 5-3-målet.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form