Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 19, 2022

Smirnov får ikke forsterke: - Vi gjør ikke noe nå

Lillehammer-trener Aleksander Smirnov har ønsket seg flere spillere, men klubbledelsen kjører på videre med gjengen som slo Vålerenga tirsdag.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Etter hjemmetapet mot Storhamar for en uke siden svarte trener Aleksander Smirnov følgende til lokalavisen GD på spørsmål om han trenger flere spillere:

- Selvfølgelig gjør jeg det. Vi spiller med tre femmere i dag. Det er en veldig tynn stall.

Siden har det blitt tap og sist seier mot serieleder Vålerenga. Tirsdag stilte Lillehammer med tre backpar i 4-3-seieren foran 1389 tilskuere i Eidsiva Arena.

- Vi gjør ikke noe grep nå. Det handler om skadesituasjonen og økonomi spiller alltid inn, men det er ingen nysigneringer på gang, sier sportssjef Atle Svensrud til nitten.no.

Gjøvik-spiller scoret

Andreas Martinsen, klubbens største profil, viktige Stein André Hagen og Emil Nyhus manglet alle tirsdag. William Halldén ble hentet inn fra samarbeidsklubben Gjøvik og scoret 1-1-målet mens 2005-modellen Liam Sætre igjen fikk tillit fra U20-troppen.

- Avtalen med Gjøvik gjør oss noe mer fleksible. Vår sportslige handlingsplan sier at vi skal prøve å få frem og produsere egne spillere. Da må de også få slippe til. Vi ønsker å gå litt den veien med blant andre Liam og også flere andre. Vi skal ikke legge for mye press på dem, og det er ikke bra om det blir for mange unge samtidig, men det er kjempemoro at vi kan fylle på nedenfra, sier Svensrud.

I sommer måtte LIK-ledelsen kritikk i lokalmiljøet for spillerlogistikk og manglende offensivitet. Fasit per nå er 17 poeng og en sjuendeplass, men kun fem poeng skiller opp til tredjeplasserte Stavanger Oilers.

- Vi er helt klart slagkraftige. Det viser vi. Noen av de spillerne vi signerte er også litt med tanke på de kommende sesongene, men folk er kanskje litt utålmodige og ønsker resultater med en gang. Og igjen spiller økonomi inn i alt vi holder på med.

Martinsen snart tilbake?

Andreas Martinsen misset store deler av forrige sesong med en skade og var ikke tilbake før til sluttspillet. Nå har ikke den tidligere NHL-spilleren vært på isen siden Vålerenga-kampen 17. september.

- Vi håper det kan være muligheter der i nær fremtid, men vi vet ikke helt. Kanskje i november. Kanskje, sier Svensrud som mener fraværene har preget seriestarten:

- Vi har vært skadeplaget. Stallen er litt tynnere og det har blitt mye spilletid på enkelte. Det har vært litt opp og ned og stang ut, og vi ønsker å vinne hver kamp, men skadene har preget oss.

- Sånn sett er første del av sesongen godkjent?

- Jada, den er det. Både Andreas og også Stein André Hagen er veldig viktige for oss. Nå har også Emil Nyhus vært ute. Dette er viktige bærebjelker hos oss, og det er klart ingen kan erstatte Andreas her. Det går ikke.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form