Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 18, 2022

Tror VIF merker kjøret: - De har sett mer slitne ut enn oss

Den svenske veteranen Mikael Zettergren føler Storhamar orker mer enn et Vålerenga-lag som torsdag gikk på kun fem backer.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Da ikke Tommi Taimi kom på isen på Jordal torsdag, stilte Vålerenga med Kalle Ekelund, Stefan Espeland, Daniel Sørvik, Villiam Strøm og unge Gabriel Koch på backplass.

Zettergren har følelsen av at Vålerenga begynner å merke et tøft kampprogram de siste ukene.

- Jeg forventet at Vålerenga skulle komme ganske hardt i den første kampen. Siden syns jeg de har sett mer slitne ut enn oss. Både i den andre og tredje kampen, sier Zettergren til nitten.no.

- Et godt tegn med tanke på lørdagen?

- Absolutt! Vi visste vi måtte snu hjemmebanefordelen. Det er kritisk at man må vinne minst én bortekamp. Og den trenden klarte vi å bryte nå. Får vi 3-1 i kamper ser det jævlig bra ut, men vi må huske på hva som har tatt oss hit og ta én kamp av gangen, sier den rutinerte svensken.

Spår lang serie

Lagkamerat Patrick Thoresen mener Storhamar var enda bedre i CC Amfi tirsdag enn under torsdagens 4-3-seier i Oslo.

- Vi har fire gode rekker som vi bør kunne klare å tromme på med hele kampen, men det blir litt rykk og napp når vi må spille så mye undertall, sier Thoresen til nitten.no.

- Nå har vi skaffet oss en liten fordel, men vi vet hvor fort det kan snu. Jeg er 38 år og har vært med på å lede både 1-0 og 2-0, så går det et par dager så har det snudd. Vi må ta en kamp av gangen. Jeg vet det høres kjedelig ut, men det er faktisk sånn det er. Én borteseier til Vålerenga så er det fullt liv igjen. Jeg tror det blir en lang serie.

- Zettergren syns VIF ser slitne ut?

- Jeg syns at vi spesielt i de siste to kampene har vært veldig flinke til å sette press på Vålerenga-backene. De har fått kjenne litt på det. Nå gikk de på kun fem backer også så det tror jeg de kan få kjenne enda mer på lenger ut i serien, sier Thoresen.

Uenig

Etter å ha åpnet med en fortjent 5-2-seier har Vålerenga ligger under 2-0 til første pause og tapt i de påfølgende oppgjørene. Magnus Brekke Henriksen mener en bedre start blir nøkkelen i CC Amfi lørdag.

- Vi kom litt dårlig ut fra start nå som sist. Det straffer seg veldig. Det er tungt å ligge bakpå. Men vi kan ikke legge oss ned selv om vi har tapt to kamper. Storhamar er et bra lag og vi visste dette kom til å bli jevnt. Vi må prøve å snu det på Hamar, sier Henriksen til nitten.no.

Konfrontert med Zettergrens utspill om at Oslo-laget ser mer slitne ut, svarer landslagsspilleren:

- Nei, det syns jeg egentlig ikke. Jeg syns vi ble bedre utover i kampen nå så jeg tror ikke vi er mer slitne enn dem. Jeg opplever det ikke sånn. Det er andre ting vi må gjøre bedre for å være bedre enn dem. Jeg tror ikke det har noe med formen vår å gjøre.

- Føles det som dere må vinne på lørdag nå?

- Det beste er så klart å vinne, vi vil gjerne ha 2-2 i kamper. 3-1 er tøffere å hente opp, men litt motgang vi må tåle. Vi kommer til å kjempe helt til siste slutt og skal vinne denne kvartfinalen her. Det er ikke noe annet vi tenker på.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form