Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 18, 2021

Slik blir tabellen dersom serien stoppes: - Det blir ingen feiring

For hver dag som går uten aktivitet på isen nærmer Frisk Asker seg seriegull, men de oransje vil heller bli nummer to med full serie enn å få et «amputert» gull i posten.

Dersom Fjordkraft-ligaen avsluttes nå, er det ikke laget som ligger øverst på tabellen som blir mestere. Allerede i fjor høst offentliggjorde ishockeyforbundet hva som legges til grunn dersom serien ikke kan fullføres. For øverste nivå anses dobbel serie, altså 18 kamper, som tilstrekkelig for å kåre en mester.

«I de serier som ikke blir fullført som oppsatt, vil endelig rangering (tabellen) bestemmes ut fra forholdet mellom antall oppnådde poeng ett lag har, sett opp mot antall poeng som var mulig å oppnå, uttrykt i prosent», heter det i sesongplanene.

Ansvarlig for serie- og cupoppsett, Grethe Fjeldstad, bekrefter til nitten.no at dersom vedtaket fra september står seg, er det den prosentvise utregningen som gjelder.

Mester med bismak

Det betyr at dersom det ikke spilles flere seriekamper denne sesongen, kan Frisk Asker feire seriegull med 75,36 prosent seirer. Storhamar, som ligger øverst på tabellen med én kamp mer spilt, har 73,61 prosent.

- Vi var klar over at dette kunne bli en spesiell sesong. Det er forsåvidt en hyggelig tabell for oss, hvis man er øverst har man vært best, men det er kjedelig om det avsluttes nå. Det blir en seier med bismak dersom vi ikke får fullført serien, sier Frisk Asker-trener Vidar Wold til nitten.no.

Både Vålerenga og Stavanger Oilers står med 66,67 prosent, Lillehammer blir nummer fem, Stjernen seks, både Manglerud Star og Sparta har 33,33 prosent seirer mens Grüner passerer Narvik som ender sist - dersom serien er over.

Prosent-tallet til høyre blir gjeldende for tabellplasseringen dersom ligaen ikke fullføres

- Seriemesteren er det laget som har vært best over tid, og vi har vært best i 23-24 kamper. Tabellen lyver ikke, men det er surt at halvparten av kampene mangler. Når det er sagt er det ikke så ofte Frisk Asker vinner seriegull. Å ta medalje i serien henger høyt for oss, sier Wold.

Den gamle Frisk Asker-målvakten har fått med seg at tabell, prosent og mulig førsteplass har vært tema i garderoben etter at serien ble stoppet 8. januar. Hva som skjer fremover med seriekamper og eventuelt sluttspill, vet ingen.

- Vi har jo vært klar over dette. Vi er stolte over å bli nummer én hvis serien stoppes, men det blir med en liten bismak at vi ikke får spilt 45 runder for å se om vi hadde vært gode nok til å vinne en normal serie.

Trener på

Frisk Asker, som også kan kalle seg regjerende norgesmester i ytterligere ett år dersom det ikke blir noe sluttspill de kommende månedene, fikk en kanonstart på sesongen og har kun seks tap - tre av dem i romjulen.

- Hvis vi kunne velge hadde vi spilt 45 seriekamper og ofret førsteplassen. Vi hadde vært stolte om vi hadde blitt nummer to også med full serie, sier Wold.

- Hva tror dere om videre spill denne sesongen?

- Det er vanskelig å si. Jeg tror det viktigste for oss som jobber med dette er å få en avklaring. Om det er å stoppe serien og spille sluttspill eller hva de lander på, er det viktig å få noe å jobbe mot. Vi har holdt det i gang i snart to måneder med trening, men det er tøft uten å vite hva man går til. Om det blir a, b, eller c er ikke så viktig bare det er noe konkret. Så får man heller sette en dato litt lenger frem i tid enn å håpe på avklaring fra uke til uke.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form