Lukk søk

Fjordkraftligaen

April 7, 2022

Skademareritt for Stjernen:- Terskelen for ikke å spille er utrolig høy

Stjernen har slitt med skader på sentrale spillere gjennom sluttspillet, og onsdag måtte også Filip Gunnarsson gi seg etter første periode i 5-0-tapet i CC Amfi.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Jonathan Asbjørnsen, Philip Hansen, Brendan Ellis, Ole Einar Engeland Andersen, Preben Arntsen og nå Filip Gunnarsson har alle slitt mer skader underveis i sluttspillet.

Gunnarsson ga seg etter første periode onsdag. I tillegg har Austin Cangelosi tidvis virket hemmet og hatt en noe annen rolle i matchene mot Storhamar.

- Jeg fikk en smell på samme sted som jeg har fått tidligere i denne serien. Det er usikkert om jeg er ferdigspilt denne sesongen, fortalte Gunnarsson til TV 2 underveis i gårsdagens kamp.

Storhamar hadde også på sin side utfordringer før onsdagens kamp da keeper Evan Buitenhuis, Jan Brejcak og Simen André Edvardsen alle måtte stå over.

Dag for dag

Nå blir det en kamp mot klokken for Gunnarsson om han rekker det som kan bli den siste semifinalen fredag. Backen selv er ikke optimist.

- Det var en smell jeg fikk allerede i kamp to, men jeg greide å fullføre den kampen vi vant i Stjernehallen. Men i går så ble det rett og slett for mye og jeg merket tidlig i første periode at jeg måtte gå av. Nå må jeg ta en dag av gangen, forteller svensken til nitten.no.

Hovedtrener Lasse Fjeldstad vil ikke la skadefraværene være en unnskyldning for onsdagens nederlag.

- Vi har hatt tunge fravær i sluttspillet som har ført til at vi har måtte rokkere og latt noen spille mye. Men det er ingen unnskyldning for at vi tapte som vi gjorde i går. Og som alle andre trenere så kunne jeg tenke meg å ha alle spillere å velge mellom, forteller Fjeldstad.

Treneren vil ikke si så mye om hvem som kan være tilbake allerede fredag, men kan forsikre Stjernen-supportere om at smerteterskelen er høy.

- Det er ikke slik at spillerne som er skadet sitter på tribunen eller går av isen grunnet en vond negl. Alle unntatt Jonathan Asbjørnsen er aktuelle til å spille fredag, så den vurderingen tar vi i løpet av dagen i dag og i morgen. Terskelen for ikke å spille er utrolig høy, men det hjelper lite å bruke alle hvis vi skal ha samme innsatsen som vi hadde i går. Da tar vi sommerferie på fredag, sier Fjeldstad.

Thoresen-scoring

Det var tett og jevnt i den første perioden, og da Storhamar tok ledelsen tidlig i 2. periode så var det Patrick Thoresen som endelig fikk sin første sluttspillscoring denne sesongen.

- Den scoringen har sittet langt inne, men de kommer som regel med hardt arbeid. Jeg visste at den ville komme før eller siden, sa Thoresen til TV 2 etter kampen.  

Jacob Lundell Noer fikk stå alene i slottet og prikkskytte inn 2-0-målet foran over 5000 tilskuere i CC Amfi. Lane Scheidl fikk en enkel oppgave med å plukke opp en retur foran Jørgen Hanneborg og sørget for 3-0.

Hjemmelaget hadde full kontroll i den siste perioden og økte til 4-0 ved Patrick Elvsveen. Og da Lundell Noer satte inn 5-0-scoringen fra bak mål var det hele over. Nå kan Storhamar bli finaleklare fredag.

- Jeg aner ikke om det er en mental greie eller hva det er, men vi kan ikke stå med lua i hånda. Det greiene der må vi legge bort, sa Stjernen-trener Lasse Fjeldstad til TV 2.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form