Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 31, 2021

Sjur Robert Nilsen: - Jeg er så lei «diving» i Fjordkraft-ligaen

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen mener Stjernen-spillere prøvde å lure dommeren ved flere anledninger i romjulskampene.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det var en tydelig frustrert Sjur Robert Nilsen som fyrte av en rakett mot spillere i Fjordkraft-ligaen som bevisst prøver å lure dommeren gjennom filming.

Under torsdagens lokaloppgjør freste han mot Stjernens Kevin Davis etter en situasjon der Sparta-leiren mener canadieren kastet seg for å fremprovosere en utvisning.

- Først og fremst så synes jeg det er unødvendig at så gode spillere skal kaste seg så enkelt. Jeg liker det ikke, og for meg personlig så er det noe av det verste jeg ser, forklarer Nilsen og sikter til Stjernens Kevin Davis.

Kritiserer egne spillere

Sparta-treneren mener filming har blitt en uting i Fjordkraft-ligaen og sikter blant annet til to episoder i romjulsduellene mot naboen fra Fredrikstad.

- Austin Cangelosi gjorde det i Stjernehallen i tredje perioden, og Kevin Davis nå. Det greiene de driver med der er ikke bra for hockeyen. Det får fotballspillerne drive med. Jeg er så lei «diving» i Fjordkraft-ligaen, fortsetter Nilsen.

- Jeg har selv hatt spillere som har gjort dette, og jeg skal love deg at de har fått hørt det i garderoben i etterkant, legger han til.

Stjernen-trener Anders Olsson tar kritikken fra sin trenerkollega med knusende ro da nitten.no konfronterer ham med uttalelsene.

- Jeg har ingen kommentarer til dette. Mitt hode har så vidt landet etter kampen, så nei dette er ikke noe jeg ønsker å diskutere. Det får stå for Sjur Robert Nilsen sin regning, sier svensken.

- Jeg forstår at dere gjerne ønsker å lage noe ut av dette, men jeg går ikke inn i en fight med Sjur Robert på disse påstandene, avslutter Stjernen-treneren.

Dommerne må gi utvisning

Selv om det er en forseelse som fører til utvisning, så mener Nilsen at dommerne oftere må være mer konsekvente og også gi utvisning i situasjoner hvor det overspilles.

- Jeg mener at en forseelse som fører til en fem minutters utvising for krysstakling bør stå, fordi den er unødvendig og farlig. Men det må også gå an å gi en to-minutter for overspill, mener Nilsen.

- Det er ikke riktig, og gir heller ikke dommerne våre en lett jobb hvis dette skulle vedvare. Det er rett og slett ufint mot de fire dommerne.

Nilsen poengterer at han adresserer dette generelt og ikke bare til Stjernen.

- Nå ble det Stjernen siden jeg tok opp de to situasjonene, men det gjelder hele ligaen. Vi må få det bort, avslutter Sparta-treneren.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form