Lukk søk

Elitehockeyligaen

January 31, 2024

Sjelden Oilers-tapsrekke: - Skal være store nok til å gratulere

For kun annen gang siden klubben ble stiftet, har Stavanger Oilers tapt samtlige fem seriekamper mot en og samme motstander.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Historiebøkene måtte justeres da Patrick Thoresen avgjorde storkampen i CC Amfi i spilleforlengelsen tirsdag kveld. 3-2-seieren betyr at Storhamar har slått Oilers i samtlige fem seriekamper denne sesongen.

Fem tap mot én og samme motstander samme sesong har kun skjedd én gang tidligere siden siddisene ble stiftet sommeren for 24 år siden!

Det melder Oilers-statistikk-fører Trygve Svendsen på sin X-konto. Oilers påpeker også fenomenet selv i sitt kampreferat fra Hamar der det var nesten 4500 mennesker på plass.

Ifølge Svendsen må vi tilbake til møtene med Sparta Sarpsborg i 2010/2011-sesongen for å finne tilsvarende tapsrekke.

Gratulerer

«Det skulle altså bli sesongen hvor Storhamar slo oss i samtlige fem seriekamper. Heldigvis skal det spilles sluttspill, og møter vi på Thoresen og co. der er både ark og fargestifter nye» melder Oilers på sin hjemmeside.

Seier nummer én kom allerede i andre serierunde da Storhamar vant 2-0 i CC Amfi. 21. oktober ble det 5-4-seier i vest, en drøy måned senere 6-5 på Hamar og 4-1 på årets fjerde dag før overtidsseieren tirsdag.

Alle de tre siste kampene er avgjort i spilleforlengelsen eller på straffeslag.

«Like fullt skal vi være store nok til å gratulere de blågule med en fantastisk seriesesong. Mot oss tangerte de klubbrekorden med 21 strake seiere. Det står det respekt av» skriver Oilers.

Mot gull

Med kun åtte seriekamper igjen å spille, leder Storhamar serien med hele 18 poeng ned til Vålerenga som riktignok har to kamper mindre spilt.

Oilers følger på tredjeplass med 20 poeng opp til tabelltoppen. Tabellen viser også at rekordlaget Storhamar har vunnet samtlige åtte kamper som har gått til spilleforlengelse eller straffer denne sesongen.

For Oilers' del har fem av fem tilsvarende oppgjør endt med tap.

- Et nytt steg mot målet er tatt, seiersrekka gikk opp i 21 og fikk plass i historiebøkene som tangering. Et helt greit resultat på en en kveld hvor det ikke akkurat sprudlet! oppsummerer sil.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form