Lukk søk

Landslaget

July 27, 2021

Tommy Kristiansen gir seg på landslaget

Med en måned til OL-kval på hjemmebane har Tommy Kristiansen gitt beskjed om at han har spilt sin siste kamp for landslaget.

Foto: Fredrik Hagen, Norges Ishockeyforbund

Det er i Uke 34 at Norge skal ut i OL-kvalifiseringskamper på Jordal Amfi. Det skjer uten Tommy Kristiansen som nå har gitt Petter Thoresen beskjed om at han velger å prioriterer andre ting.

- Jeg har snakket med Petter Thoresen om dette, og føler nå at jeg har gjort mitt på landslaget. Nå velger jeg å ha fullt fokus på familie og Oilers, forteller Kristiansen til nitten.no.

Tid for alt

Fem VM og OL i Pyeongchang blir å finne på sarpingens CV fra landslags-tiden. Nå forteller han om en hyggelig telefonsamtale fra landslagssjefen.

- Petter skjønte dette, og det var en fin tone mellom oss. Jeg la det frem på min måte, og han hadde ikke noe problemer med å forstå dette. Det er en tid for alt, og min tid hadde kommet nå, forteller Oilers-spilleren.

Landslagssjef Petter Thoresen bekrefter at han har snakket med Kristiansen om fremtiden, og har full forståelse for avgjørelsen til 32-åringen.

- Det var en litt overraskande beskjed å få, men vi må ikke glemme at han har slitt med hoftene sine og at det har vært en belastning for han dem siste årene, fortsetter Thoresen til nitten.no

- I tillegg så vil jeg si at dette var en voksen avgjørelse fra Tommy, og det må vi respektere. Han har blitt pappa for første gang, og fortelle at nok er nok var ikke det letteste valget for han. Så helhetsinntrykket og settingen rundt det å bli pappa og belastning så har vi i landslagsledelsen full forståelse for dette, sier landslagssjefen

Nyte OL-kvalet fra TV-skjermen

Etter å ha servert pucker på landslaget i en årrekke, så er det tid til å servere litt pucker på hjemmebane. Selv om Kristiansen tror at han kunne gjort en krige-jobb i en 4-rekke på landslaget under OL-kvalet.

- Jeg kunne gjort en jobb i den rekka fortsatt. Men nå skal det bli deilig å se ungguttene kjempe seg til OL. Mange av dem har ikke opplevd det, og det synes jeg de fortjener å få oppleve, forteller Kristiansen.

Tilbakeblikkene fra landslagskarrieren er mange, men spesielt en ting kommer Kristiansen aldri til å glemme.

- Mitt personlige høydepunkt på landslaget var uten tvil min 1-1 scoring mot Slovenia i OL-kvalet sist. Det var helt fantastisk følelse og at vi kvalifiserte oss. Nå håper jeg den kommende generasjonen kan få oppleve det jeg har opplevd.

Turte ikke å spørre om kølla til Ovechkin

VM i Slovakia i 2011 ble første VM for Kristiansen, som ble kalt inn etter hvert i mesterskapet. Et mesterskap som går inn i historiebøkene i norsk ishockey.

- Jeg ble kalt ned etter at vi slo Sverige i den første kampen. I tillegg så kom vi oss til en kvartfinale samme VM. Det var stort for en debutant den gangen, forteller han videre.

- Jeg glemmer heller ikke at jeg stod på vingen i en dropp og ved siden av meg stod verdensstjernen Aleksander Ovechkin.

- Sa du noe til han?

- Nei, jeg ble helt satt ut. Starstruck rett og slett. Vurderte om jeg skulle spørre han om jeg kunne få kølla hans etter kampen, men følte at det ble litt dumt. Angrer litt i dag faktisk, forteller han.

Kristiansen har i mange år møtte mange tøffinger hos de andre nasjonene, men det har aldri brydd det storvokste spilleren noe særlig.

- Nei, jeg har aldri vært redd på en hockeybane. Aldri spilt noen rolle hva som har stått på ryggen til de jeg har møtt. Har klinet på som vanlig hele tiden, avslutter Tommy Kristiansen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.
Tags:
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form