Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 28, 2023

Sikret hjemmebanefordel mot rivalen ett sekund før slutt: - Noe av det råeste

Med ett (!) sekund igjen av seriespillet i Fjordkraft-ligaen senket Sparta rivalen og sikret seg hjemmebanefordel mot Stjernen i kvartfinalene.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Jesper Martinsen Lilleberg sendte derbyet i Østfold til spilleforlengelse med sin sene 2-2-scoring. Da sto det om fjerdeplass, hjemmebanefordel i sluttspillet og å komme foran naboen på tabellen.

På tiden 64:59, med ett (!) sekund igjen av hele seriespillet i 2022/23-sesongen, fanget Håvard Salsten opp returen fra et Kristian Jakobsson-skudd og avgjorde til Spartas fordel.

Sarpingene passerte med det Stjernen og snappet fjerdeplassen foran de røde fra nabobyen. Fra fredag blir det Østfold-dueller annenhver dag fremover!

- Det er deilig! Det blir ikke mer spennende enn det her, sier Salsten til rettighetshaver TV 2.

- Det kan faktisk ikke sitte lenger inne før det går til straffer. Det er noe av det råeste! Det går ikke an å få det mer dramatisk, supplerte kommentator Espen Ween.

Kvartfinaler

Bronsevinner Vålerenga var siste lag ut som fikk velge og endte opp med Frisk Asker i kvartfinalene. Det betyr også at det blir Østfold-duell mellom Sparta og Stjernen fra og med fredag.

- Vålerenga er helt klart favoritter, men skal få det tøft. Sparta-Stjernen kommer til å bli helt rått, sier TV 2-ekspert Erik Follestad.

Seriemester Stavanger Oilers valgte motstander først og ønsket seg minst fire møter med et ungt Lillehammer-lag.

- Lillehammer har én seier mot Stavanger i år, men da så laget helt annerledes ut. Med laget de har nå, skal de ikke ha sjanse. Fire strake og sommerferie er mitt tips, sier Follestad.

Storhamar sikret sølvet med å feie over Frisk Asker tirsdag og endte dermed opp med Manglerud Star i kvartfinalene.

- MS lå nede med brukket rygg, men har klart å samle seg og gjort en god jobb. Det blir ikke lett for Storhamar, men over sju matcher skal de ta det. Der er ikke noe å lure på.

Spår Sparta-exit

Hockeyekspert Tor Nilsen tror Vålerenga og Stjernen vil avansere til semifinaler de kommende ukene.

- Vålerenga er det beste laget og bør ta den. Stjernen mot Sparta blir den jevneste kvartfinale-serien. Stjernen har gode toppspillere. Hvis de spiller disiplinert og sørger for god balanse i laget, skal de kunne ta Sparta, mener Nilsen.

Sparta-trener Sjur Robert Nilsen var en glad mann da han stilte til intervju hos TV 2 kort tid etter Håvard Salstens matchvinnermål.

- Vi vil gjerne til en semifinale, men det er litt ekstra at det er mot Stjernen så klart. Vi har fleipet litt før med at vi har større mål enn bare å slå ut Stjernen. Vi vil gjerne vinne. På seniornivå har både Sparta og Stjernen gjort mye riktig de siste årene. Jeg tror dette blir jevnt. Det blir kult og moro med fulle haller her nede, sier Nilsen til TV 2.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form