Lukk søk

Elitehockeyligaen

August 8, 2021

«Shampo» tilbake som trener: - Blir skuffet om vi ikke spiller NM-finale

Etter å ha byttet bort spillerboksen med kontor så er Espen Knutsen tilbake til det han trives best med. Nå ser han frem mot samarbeidet med Kenneth Larsen.

Det var i fjor sommer at rollen som sportssjef og assistent-trener ble flyttet til medieansvarlig for Vålerenga. Nå er VIF-profilen tilbake som assistent for den nyansatte VIF-treneren Kenneth Larsen.

- Det er veldig gøy å være tilbake, og jeg har masse motivasjon. Det ser ut som vi får et bra lag med tanke på at at Stefan Espeland og Mathis Olimb kommer tilbake. Så nå gleder jeg meg til alvoret starter, sier «Shampo» til nitten.no.

Zucca på trening

Vålerenga har startet oppkjøringen, og har NHL-profilen Mats Zuccarello på sine treninger om dagen.

- Zucca er virkelig på under våre treninger, og jeg tar ikke feil hvis han er den spilleren som dekket flest skudd på våre treninger så langt. Han er vinner når ting skal avgjøres. Både på og utenfor isen.

- Merker dere at andre spillere yter litt ekstra når han er med?

- Han har en innstilling som de andre ser på, og naturligvis så ønsker de andre å vise seg frem når vi har han på trening. Han vet hva som kreves for å bli en god ishockeyspiller, og hva folk må strekke seg etter for å oppnå hans nivå. Vi trenerne ser jo hvor enkelt han gjør ting og hvordan han løser ting på isen, så det er svært inspirerende for spillerne vil jeg tro, forteller Knutsen.

Johansen ut - Larsen inn

Det kom som et sjokk i Hockey-Norge at Roy Johansen og VIF gikk hver sin vei bare noen uker før laget skulle gå på is. Inn kom Kenneth Larsen.

- Jeg synes hele den prosessen med Roy har gått fint. Alle var enige om at slik var det, så dette har ikke hemmet oss. Personlig har jeg snakket med Roy, og han har tatt det på en fin måte. Han har en fantastisk CV og kan gå med hodet hevet, slik jeg ser det, fortsetter assistenttreneren.

- Kenneth og jeg har fungert bra synes jeg. Vi kjenner jo hverandre fra før og har møtt hverandre som trenere. Han er bra trener som har god oversikt, så jeg ser virkelig frem mot samarbeidet.

Kenneth Larsen var en periode hovedtrener i Lørenskog mens Espen Knutsen var hovedtrener i Vålerenga. Og med historikken til klubbene kunne det på flere tidspunkter få stemningen på kokepunktet hos supporterne. Nå bekrefter «Shampo» at det ikke alltid var god stemning hos den nye trenerduoen i VIF før i tiden.

- Det ble slengt litt meldinger til og fra boksene på den tiden. Men det var mest Glenn Jensen som hadde den oppgaven før i tiden.

- Fikk Jensen og du fyrt opp Larsen?

- Kenneth fyrte på alle sylinderne hver gang, forteller han lattermildt.

Avslutningsvis spår Knutsen en jevn Fjordkraft-liga kommende sesong.

- Det kommer til å bli jevnt, da det finnes mange bra lag kommende sesong. MS, Grüner og Ringerike ser jeg på som de lagene som vil kjempe i bunnen og som du skal slå. Men ellers så blir det litt at alle kan slå alle. Det er ikke lett å reise til Sparta Amfi og hente poengene. Eller til Lillehammer. Det kommer til å bli tøft og ikke minst utrolig gøy. Men jeg skal være ærlig å si at vi kommer til å bli skuffet om vi ikke spiller NM-finale neste år, avslutter Knutsen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form