Lukk søk

Fjordkraftligaen

November 28, 2021

«Shampo» om Larsen-sparkingen: - Ubehagelig

Espen «Shampo» Knutsen var sterkt preget av exiten til VIF-kompis Kenneth Larsen og slet med å få sove natten før comebacket som Vålerenga-sjef.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det ble et spesielt døgn for flere i Vålerenga-leiren inn mot kampen mot Lillehammer. Larsen fikk sparken sent fredag kveld, og under et døgn senere var det ny match.

Samtidig som «Shampo» sa ja til å rykke opp som fungerende hovedtrener for å hjelpe klubben i sitt hjerte, følte han sterkt med sin mangeårige kamerat som måtte gå etter kun 21 kamper.

- Det har vært ubehagelig. At en god kamerat og en Vålerenga-legende må gå er ikke hyggelig i det hele tatt. Ingen ønsket at dette skulle ende slik. Det er tøft. Jeg sov dårlig og synes skikkelig synd på Kenneth. Det gjør jeg virkelig. Men vi er den bransjen vi er i. Det viktigste av alt er Vålerenga, sier «Shampo» til nitten.no etter 3-1-seieren over Lillehammer.

- Det var vanskelig for deg også inn mot kampen?

- Ja, klart når det er en av dine aller beste venner så er det tøft å se han sliter og har det tungt. Det er vondt. Men livet må gå videre og jeg forberedte meg best mulig til kamp for å gjøre en best mulig jobb.

Tok grep

Vålerenga-troppen møttes lørdag morgen til møte og treningsøkt. Der ble man sammen enige om enkelte endringer i håp om å få en rask effekt selv med en rekke spillere ute med skade.

- Vi har forandret en del i det defensive spillet. At vi ikke går og går og går hele tiden. Vi har masse skader og orker ikke gå hele tiden heller. Det blir for stor belastning på enkelte. Hovedpoenget var å slippe til lite, og det var bra, oppsummerer «Shampo».

Han sto i boksen sammen med målvaktstrener Joachim Svendsen lørdag kveld, men hvor lenge det blir løsningen, og om den kan bli permanent, er foreløpig uklart.

- Jeg vil hjelpe til på best mulig måte, så får vi se hva fremtiden bringer. Hva som eventuelt kommer inn og hva slags kabal vi skal legge, sier VIF-sjefen.

Sjokkerte spillere

Vålerenga-kaptein Tobias Lindström beskriver tiden fra Ringerike-tapet til torsdag til de tre poengene mot Lillehammer som «turbulent».

- Vi forsøkte å samle krefter og ble enige om å fokusere på kampen. Det gikk fint, men vi har ikke hatt tid til å analysere så mye enda. Nå gjorde vi det vi skulle, så det var godt, sier landslagsspilleren til nitten.no.

- Hvordan reagerte spillerne på trenersparkingen?

- Vi har ikke analysert så mye enda, men det kom som et sjokk på oss. Vi var ikke forberedt på det.

- Dere var altså ikke involvert i prosessen?

- Nei, ikke så mye, men vi må uansett fokusere på det vi kan gjøre noe med. Det er å prestere på isen, og det har vi ikke gjort hittil. Det er virkelig ikke bare Kenneth sin feil at vi ikke har vunnet nok kamper. Det føles litt som vi har sviktet ham. Det er ingen av spillerne som har noe vondt å si om Kenneth. Han er en fin fyr og vi har samarbeidet bra hele tiden. Vi må takke ham for det han har gjort. Det føles litt som vi har sviktet ham for han la alt i dette, sier Lindström.

Lørdag spilte han sammen med målscorerne Thomas Olsen og Jørgen Karterud i andrerekka mens Martin Røymark, Stefan Espeland, Pontus Finstad, Filip Lalande, Jonas Oppøyen og Mika Partanen alle satt skadet på tribunen.

- Jeg syns ikke vi skal skylde på skadene. Det er mange lag som har skader. Det er som det er. De som spiller, de spiller. De som kom inn, som for eksempel Rasmus Forsberg, gjør det «hur bra som helst».

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form