Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 24, 2022

Sesongens tredje sendte Sparta til semifinale: - Fikk blackout

Maksims Ponomarenko tredje scoring for sesongen ble avgjørende da Sparta tok seg til semifinale. Det ble belønnet med en fridag av Sjur Robert Nilsen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

De regjerende norgesmesterne Frisk Asker måtte se seg slått i kvartfinalen og tok en tidlig sommerferie etter at Sparta i går avgjorde i kamp seks.

- Det har i likhet med kampen i går vært tett og jevnt hele veien. Men jeg følte at det var fortjent at vi greide å snu 0-2, sier Niklas Roest dagen etter overtidsseieren i Varner Arena.

Sesongens andre

Eskil Wold og Mikael Dokken ga Frisk ledelsen 2-0. Spartas Emil Lundberg reduserte for bortelaget i overtall, og da kaptein Roest utlignet til 2-2 med kun 19 sekunder igjen måtte det hele avgjøres på overtid.

- Vi hadde et trykk der på slutten, og hadde virkelig troen på at vi skulle få inn en utligning, sier Roest.

I overtiden dukket latvieren Maksims Ponomarenko opp og sørget for at Sparta vant og ble klare for semifinale. Det var kun Ponomarenkos tredje mål denne sesongen.

- Jeg kunne vel ikke valgt et bedre tidspunkt å score mål på. Mitt ønske var å få pucken forbi Frisk-spilleren og på mål. Og det var helt fantastisk å se den gå inn, forteller Ponomarenko.

- Hva tenkte du i det du så pucken gå inn?

- Jeg husker ikke så mye. Det ble en blackout på fem sekunder der. Men det var en artig kvartfinaleserie mellom to gode lag hvor det svingte veldig, avslutter Sparta-helten som nå ønsker seg Stjernen i semifinalen.

Fått en hviledag

Sparta-sjef Sjur Robert Nilsen ga sine gutter fri i dag etter at de nå går inn i en helg uten kamper. Men de normale rutinene får ikke fri hjemme hos Roest-familien selv om de er klare for semifinale.

- Nei, jeg har vært oppe tidlig og levert i barnehagen og på skole. Så vi kan ikke ligge på latsiden utenfor isen selv om vi er klare for semifinalen. Men det var hyggelig å levere i barnehagen i dag. Det er stor hockey-interesse i Sarpsborg, sier Roest.

- Du har en engasjert sønn, hva sa han til at dere vant?

- Begge gutta var nok i seng før kampen var ferdig, men da eldstemann fikk vite at vi vant i dag tidlig ble litt ekstra god stemning rundt frokostbordet.

Fredag begynner fokuset på sluttspillets videre vei. I likhet med Ponomarenko ønsker også Roest seg nå et skikkelig Østfold-derby.

- Det hadde vært utrolig gøy. Både for oss spillerne, men ikke minst også for publikum. Men mye skal klaffe for at vi får til dette denne gangen. Først må Stjernen gjøre jobben fredag, sier kapteinen.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form