Lukk søk

Fjordkraftligaen

October 22, 2021

Selvransakelse etter ny VIF-smell: - Det er dette nivået vi er på

Etter at godt over en fjerdedel av sesongen er unnagjort, har VIF ni poeng opp til toppen og fem lag foran seg på tabellen. Ingen tilfeldighet, mener trener Kenneth Larsen.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

- Vi har hatt nok kamper nå til å se at det er dette nivået vi er på. Det er ingen tilfeldigheter etter 13 runder. Det er her vi ligger i dag.

Det sier Vålerenga-trener Kenneth Larsen etter straffetapet mot Ringerike torsdag kveld - kampen der gullfavoritten skulle underholde et rekordstort publikum i Jordal-returen, ta seg greit av et redusert Ringerike og melde seg på rett bak serieleder Stjernen.

I stedet ble oppgjøret et gigantisk antiklimaks for hjemmelaget. VIF skjøt, men Ringerike skapte sjansene og ledet både 2-0 og 3-1 før to scoringer i siste periode om ikke annet reddet ett poeng for Larsens gutter.

Undervurdering?

Men det var ingen trøst i Vålerenga-garderoben torsdag kveld. Der var fokuset på å finne ut hva som feiler Norges mestvinnende hockeylag for tiden.

- Vi var dårlige fra start av. De fikk troen på det da vi var slappe og ikke hadde nok energi. Da kan alle lag slå oss. Vi hadde mye skudd, men det er mye ufarlige skudd. I tillegg var det livsfarlig hver gang de var oppe. Jeg tror guttene trodde det skulle gå lettere. Vi må skjønne at ingen kamper blir lette, sier Larsen til nitten.no.

På fire hjemmekamper denne sesongen står Vålerenga med tre ettmålstap og en 3-2-seier mot Frisk Asker etter at matchen ble snudd i sluttminuttene. Det er en statistikk som må forbedres raskt dersom laget skal melde seg på i gullkampen.

- Vi vinner ikke uten innsatsen. Vi må blø for å vinne. Innstillingen må ligge i bunnen. Vi må få skrudd om litt på den. Nå spiller vi litt nonchalant og har ikke helt kvaliteten i det. Det kan ikke være farlig hver gang folk kommer inn i sonen vår.

Nesten 3000 tilskuere en torsdag mot Ringerike gleder VIF-ledelsen, men torsdag kveld var det de drøye 100 tilreisende fra Hønefoss som kunne feire. Kun åtte poeng skiller nyopprykkede Ringerike og Vålerenga på tabellen.

- Det er totalen som ikke funker - ikke én spesifikk ting. Hvis ikke poengene kommer og spillet ikke sitter, har vi en vei å gå. Dette var en dyrekjøpt lærepenge, sier Larsen i trenergarderoben etter straffetapet.

Oppgitt Lindström

- Ikke godkjent, så klart. Det er kjedelig. Vi hadde masse sjanser, men det blir tøft når vi ligger under hele kampen og må jage. Vi får ingen trygghet i spillet, sier VIF-veteran Tobias Lindström til nitten.no.

- Supporterne er tydelige på at hjemmetap mot Ringerike ikke er akseptabelt?

- Det er ikke akseptabelt for spillergruppen heller. Det er litt pinlig. Vi må være mer tente fra start. Den første perioden var dårlig. Vi er for langt unna i situasjonene hele veien - spesielt i egen sone. De tre-fire gangene i perioden Ringerike kommer inn i vår sone føles det livsfarlig. Det er for dårlig.

I de fire ukene på tur borte fra Jordal vant Vålerenga fem av sju kamper, men Lindström mener laget viste svakheter også da.

- Jeg syns spillet var ganske dårlig da også selv om vi vant litt her og der. Vi må finne et spill vi er trygge i. Vi skal kunne bryte ned Ringerike på hjemmebane. Men vi kan ikke legge oss ned og dø. Det er lenge igjen. Vi har mye å jobbe med, det er bare å få på seg arbeidshanskene, sier svensken.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form