Lukk søk

Elitehockeyligaen

April 17, 2023

Røper Oilers-exit på finaledagen: - Litt rart

Markus Søberg avslutter Stavanger Oilers-karrieren etter den syvende NM-finalen på hjemmebane mandag kveld.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Det kunne spilleren selv avsløre i forbindelse med Stavanger Aftenblads finalesending fra DNB Arena mandag.

- Det er litt rart, jeg har vært her i seks og et halvt år. Jeg kunne godt tenkt meg å være her noen år til, men jeg må bare akseptere klubbens avgjørelse, sier Søberg til avisen.

Oslo-gutten har slitt med en skade de siste ukene og har ikke vært på isen siden kvartfinalene mot Lillehammer.

- Jeg har ikke hatt en bra nok sesong, sier Søberg selv etter 16 poeng på 34 kamper.

Slovakia-tur

Bror av tidligere Vålerenga-keeper Steffen kom fra Vålerenga til Oilers, men dro etter forrige sesong til slovakiske HK Poprad. Da klubb og spiller allerede i oktober i fjor ble enige om å avslutte samarbeidet, ble det retur til Stavanger.

- Jeg pådro meg en hjernerystelse og etter det virket det som de mistet ganske mye tillit til meg. Men det er sånn det er. Det er idrett. Jeg er 27 år og gidder ikke spille seks minutter i Slovakia. Det er jeg for god til. Det gidder jeg ikke, sa Søberg da til nitten.no.

Vingen følte han lærte mye av oppholdet i slovakisk hockey og skaffet seg erfaring og kunnskap som kunne brukes ved en eventuell retur til utlandet. Nå står Søberg uten kontrakt for neste sesong.

- Nå vet jeg litt mer om hva jeg skal se etter og ikke se etter neste gang. Det er mye kriker og kroker der ute. Landet er bra og byen var helt ok, men språkbarrieren er vrien selv om de virkelig prøver. Det var mye dårlig engelsk.

Alt skal avgjøres

Søberg er dermed en av spillerne som tar farvel med Stavanger Oilers etter mandagens syvende og avgjørende NM-finale. Backveteranen Dennis Sveum er en annen.

- Dette er en moderne klassiker. Når Vålerenga sakker akterut, er det noen andre som må gjøre jobben, sier Hamar Arbeiderblad-journalist Bendik Havdal Eriksen i kanalens hockeyfrokost mandag.

For kun tredje gang i historien skal kongepokalen deles ut etter en syvende kamp. Storhamar har vært involvert i alle og slo Vålerenga hjemme i 2004 før det ble tap mo t nettopp Oilers i 2015.

- Det er to utrolig jevne lag som møtes i kveld. Egentlig er dette 50-50, sier Eriksen.

Hockeyekspert Tor Nilsen derimot drister seg til å melde 51-49 i favør Oilers:

- Laget som klarer å spille smart og samtidig våge å holde på pucken vinner, sier Nilsen til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form