Lukk søk

Elitehockeyligaen

February 6, 2023

Rønningen-jakten fortsetter: - Har ikke noen kommentar

Storhamar jobber videre med å sikre seg den ettertraktede Lillehammer-backen Sverre Rønningen. Mandag melder flere medier at en overgang er nært forestående.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Landslagsspilleren kjøpes ut av kontrakten og blir Storhamar-spiller, ifølge TV 2. Også Hamar Arbeiderblad mener å vite at overgangen nå ser ut til å gå i orden.

Interessen for Sverre Rønningen fra rivalen noen mil lenger sør er velkjent. Styreleder Per Olav Andersen sa følgende til nitten.no om en mulig overgang for landslagsbacken forrige uke:

- Det er en grense for hvor mange vi kan miste. Vi ønsker ikke å ha et lag som ikke yter motstanderne i ligaen respekt. Og jeg mener vi holder ligastandard fortsatt, laget har på mange måter levert selv om poengfangsten har vært litt dårlig. Men kommer det et godt tilbud, må vi innse at vi har gjeld. Vi kan ikke late som den ikke finnes.

500.000?

Det har ikke lyktes nitten.no å få en kommentar fra Andersen eller Rønningen selv mandag. Agent Gustav Borvik skriver følgende i en SMS:

- Jeg har ikke noen kommentar på nåværende tidspunkt.

Andreas Martinsen, Nick Dineen, William Mäkinen, Martin Gran, Henrik Eriksson og Trym Gran har alle reist fra Lillehammer som følge av den økonomiske ryddejobben klubben har vært gjennom i vinter.

Sistnevnte ble hentet til Storhamar for en sum på rundt 250.000 kroner, etter det nitten.no er kjent med. Ifølge TV 2 har Lillehammer ønsket seg rundt det dobbelte i kompensasjon for å slippe Rønningen.

Bygger for neste sesong

Storhamar slo Stavanger Oilers i toppkampen i CC Amfi før helgen og ligger nå kun to poeng bak serielederen inn i landslagspausen der Rønningen er med i troppen som reiser til Danmark.

21-åringen kan bli den siste forsterkningen på Hamar før overgangsvinduet stenger, og samtidig en mann Petter Thoresen kan bygge laget rundt de kommende sesongene.

Samtidig jobber også Lillehammer allerede med troppen for neste sesong. Trener Aleksander Smirnov, med en fortid i Storhamar, er på utgående kontrakt, men det jobbes med å få på plass et budsjett stort nok til å finansiere et solid Fjordkraft-liga-lag.

- Jeg er ikke sikker på det blir så stor forskjell. Vi ønsker ikke stor kvalitetsforskjell på troppen, men det handler også om hvordan du henter, lønner og setter sammen laget. Der gjør sportsutvalget nå en kjempejobb. Målet er å ha et godt som kan slå alle og bite fra oss, har styreleder Andersen uttalt til nitten.no.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form