Lukk søk

Elitehockeyligaen

October 8, 2022

Rønnild snakker på dysleksicafé: - Dette skal jeg være åpen om

Stjernen-spiller Sander Rønnild vet hvor vanskelig det kan være å vokse opp med dysleksi. Ved å være åpen om lese- og skrivevanskene håper han å hjelpe andre.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Som Rønnild tidligere har snakket om i podkasten «Marty», drevet en av barndomsvenninne, var årene på barneskolen preget av lese- og skrivevansker.

Først i 6. klasse fant man ut at Stjernen-spilleren hadde dysleksi.

- Det var noen vanskelige år. Jeg hadde en lærer som fulgte meg hele veien som var kjempeflink og stilte opp og de hjemme støtte meg så klart. Men de fikk kjørt seg til tider! Det var mye frustrasjon og aggresjon. Det har blitt noen krangler i familien, men de har stått i det og vært en enorm støtte, sier Rønnild til nitten.no.

- Jeg slet hele barneskolen, men da jeg fikk beskjed om at jeg hadde dysleksi, var jeg veldig bestemt på at dette skal jeg være åpen om. Det handler jo ingenting om man er dum eller noe slikt, men ved å fortelle om det får man hjelp og oppfølging som er så viktig.

Dysleksicafé

Etter 4-3-seieren i Sparta Amfi, Stjernens sjette strake triumf som sender laget opp på en sterk andreplass, forteller Rønnild at han tirsdag har sagt ja til å delta på en såkalt dysleksicafé på Glemmen videregående skole.

- Hvordan er det å snakke om det for din del?

- Jeg sa ja til å bli med i podkasten uten å tenke så mye over det. Det ble litt mer tanker etter hvert, men jeg ønsker å hjelpe ungdom som har utfordringer med dette. Det er ting man ikke har lyst til å dra opp, men det har gått greit det også. Dysleksi er ingen hindring eller begrensning. Det er ikke noe feil eller flaut. Man kan få så mye hjelp og hverdagen bli mye lettere hvis man er ærlig, sier Rønnild.

- Hvordan er hverdagen med dysleksi for deg nå?

- For meg går det helt fint. Jeg har teknikker jeg bruker og hvis det er noe, så spør jeg. Det er egentlig ikke noe problem. Familien har hjulpet meg mye med å ufarliggjøre det. Jeg vil at folk skal vite at man får så mye bra hjelp.

Rønnild har fått mye støtte og ros for sin åpenhet både i og utenfor hockeymiljøet.

- Man føler en lettelse selv også ved å snakke om det. Og man vet man gjør det for en god ting. Det er bare gøy å stille opp!

Stjernen i storform

22 år gamle Rønnild og lagkompisene vant fem av fem kamper mot Sparta forrige sesong og startet rekken av vinterens lokaloppgjør med nok en triumf i Sarpsborg torsdag kveld.

MS, Lillehammer, Oilers, Grüner, Ringerike og Sparta har alle måttet høre jubelropet fra Stjernen-garderoben de siste seks kampene. Det gir andreplass på tabellen a poeng med Frisk Asker foran dagens bortemøtet med Storhamar.

- Det går bra nå! Jeg føler det sitter mer og mer. Vi har klart å bygge videre på en god sesong, fått inn gode importer og bra norske spillere som ser veldig bra ut og som er her for å jobbe hardt for laget, sier Rønnild.

3123 tilskuere i Sparta Amfi så hjemmelaget ta ledelsen før Stjernen svarte med fire strake scoringer. I siste periode reduserte sarpingene to ganger, og det ble hektiske sluttminutter, men Stjernen holdt unna.

- Det er alltid deilig å vinne de kampene der! Vi visste det var to jevne lag, og Sparta gikk hardt ut, men vi tok over det som ble en typisk derbymatch. Det var bra trøkk i hallen også så dette var veldig kult!

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form