Lukk søk

Fjordkraftligaen

December 26, 2021

Romjulsderby i Østfold: - Kunne solgt ut hallen flere ganger i normale tider

4. juledag får 50 personer se lokaloppgjøret mellom Stjernen og Sparta. Stjernen-ledelsen tror tallet kunne vært opp mot 5-6000 uten pandemi og med ubegrenset antall seter.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Ferien er over for hockeyspillerne som søndag var tilbake på trening for å lade opp til romjulskampene som etter hvert har blitt en populær tradisjon i Norge.

Stjernen møter Sparta tirsdag og torsdag til det som nå er både lokaloppgjør og toppkamper, men kun 50 tilskuere slipper inn. I Stjernehallen 4. juledag tror klubbledelsen det hadde vært kamp om billettene uten restriksjoner.

- I utgangspunktet tror jeg vi hadde fylt Stjernehallen, men man kan ikke vite helt nå. Jeg tror mange er litt skeptiske for tiden. Men klart det er romjulskamp mot Sparta og begge lagene ligger høyt på tabellen, sier daglig leder Anders Åsle til nitten.no.

- Jeg tror vi kunne solgt ut hallen flere ganger i normale tider. Det kunne vært snakk om 5-6000 mennesker som ville på kamp, men det er jo bare en våt drøm, fortsetter Åsle.

2150

Stjernehallen tar cirka 2150 mennesker, men 2100 av setene vil stå tomme tirsdag. Slik vil det bli minst frem til midten av januar.

- 50 tilskuere er jo stusselig. Jeg så Espen Rostrup Nakstad uttalte seg i går om hvorfor de skiller på kultur- og idrettsarrangementer og andre offentlige steder. Vi må bare respektere det, sier Åsle.

- Men ...?

- Jeg har ikke lyst til å være den som skriker om slike ting. Vi må respektere reglene, men det er mange rariteter. At man kan være 50 personer både i Manglerudhallen og Jordal Amfi henger jo heller ikke helt sammen. Det er ganske stor forskjell.

- Hvordan fordeler dere de 50 billettene?

- Til denne kampen får alle som har kjøpt sesongkort i Red Beavers billett. Vi prioriterer dem. I tillegg gjør vi en trekning blant sponsorene. Hvordan vi løser dette på nyåret får vi se på, sier Åsle.

Avlyste kamper

Maks 50 tilskuere blir gjeldende frem til midten av januar - minst. Stjernen-ledelsen frykter at restriksjonen forlenges til å vare også ut i februar.

- Man blir bekymret. Men samtidig tenker jeg det viktigste er at vi får fullført ligaen. Nå er ikke jeg noen smittevernekspert, men i hallen er det god avstand mellom publikum og spillere. Hvor mange som er på tribunene har ikke så mye å si for dem sånn sett. Det viktigste er at spillerne holder seg friske, og de har fått streng beskjed om å være forsiktige og unngå unødvendige nærkontakter. Vi har kjørt noen runder for å øke bevisstheten, sier Åsle.

Romjulskampene mellom Storhamar og Lillehammer er avlyst grunnet smitte. Også en Sparta-spiller har testet positivt, men ingenting tyder på at Østfold-duellene må utsettes per nå.

Slik spilles romjulskampene:

Tirsdag 28.12:

Frisk Asker - Vålerenga
Manglerud Star - Stavanger Oilers
Stjernen - Sparta
Grüner - Ringerike

Torsdag 30.12:

Stavanger Oilers - Manglerud Star
Sparta - Stjernen
Ringerike - Grüner
Vålerenga - Frisk Asker

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form