Lukk søk

Fjordkraftligaen

March 31, 2022

Mener Roest bør straffes: - Åpenbart en karantenesak

Det gikk hardt for seg under onsdagens oppgjør i Sparta Amfi. Disiplinærutvalget har fått innrapportert tre saker de nå må gjennomgå.

Foto: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Hoveddommerne Marcus Vinnerborg og Petter Bakken sendte hele fem spillere i dusjen med 5+20 minutters utvisning for ulike forseelser onsdag kveld. Maksims Ponomarenko og Sander Hurrød fikk begge matchstraffer for takling mot hode/nakke som medfører at saken går rett til DISU.

I tillegg har organisasjonen players safety rapportert inn Niklas Roest til DISU etter bråket som oppsto etter kampslutt.

- Det er players safety som har meldt inn Niklas Roest til DISU - ikke oss, forteller sportssjef i Oilers, Pål Higson.

Venter på svar

Sparta ønsker ikke å uttale seg i særlig grad om saken rundt Niklas Roest. Men Sjur Robert Nilsen var tydelig etter kampen på at matchstraffen til Ponomarenko var feil.

- Jeg kan bekrefte at vi har fått beskjed om at Roest har blitt meldt inn til DISU. Og vi kommer til å gi et tilsvar på dette. Så vi får vente til dommen fra DISU kommer, før jeg eventuelt uttaler meg mer om den saken.

- Ponomarenko-saken faller på at dommerne mener han treffer hode/nakke-regionen - noe vi har sett på TV-bilder fra alle mulige vinkler på at han ikke gjør, sier Nilsen.

Det ble svært ampert bak Spartas mål i det sluttsignalet gikk i Sparta Amfi

Uenige

I Stavanger ser de annerledes på de nevnte situasjonene. Higson mener tumultene som oppsto etter kampslutt ikke har noe på en ishockeybane å gjøre.

- Roest prøvde ikke å spille ishockey der. Det var overhodet ikke pent. Det er åpenbart en karantenesak i min bok. I de to andre matchstraffene så er det to stykker som prøver å spille ishockey, men det var en klønete utført takling. Så min magefølelse sier at både Ponomarenko og Hurrød bør bedømmes likt, mener Oilers-sjefen.

- Hva tenker du er riktig straff?

- Jeg ønsker overhodet ikke hodetaklinger, men nå er det sluttspill. Jeg forventer ingen lang straff for Ponomarenko eller Hurrød. Roest-saken ønsker jeg ikke å spekulere i, sierer Higson.

Møte i kveld

På ferie i Spania sitter Lars Erik Lund som tilhører disiplinærutvalget i Norges Ishockeyforbund. Han bekrefter at utvalget skal diskutere de tre sakene i dag.

- Jeg har sett episodene og fått det materialet jeg trenger her nede i Spania, forteller den tidligere VIF-kapteinen.

- Hva tenker du om straffeutmålingene?

- Jeg må nok være forsiktig med å uttale meg om det. Vi har et regelverk vi må forholde oss til. Alt må henges på en regel, vi kan ikke bare finne på ting og tang og straffe folk etter det, forklarer Lund.

- Higson mener straffeutmålingene kan være annerledes enn i grunnserien. Har han et poeng der?

- På en måte har han det. Og det er et tema vi har snakket om på forhånd. Vi er ikke ute etter spillerne og ønsker å gi de en tidlig sommerferie. Men overfall og veldig farlig spill skal fortsatt bestraffes deretter, så vi kan ikke legge vekk reglene selv om det er sluttspill, sier Lund.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form