Lukk søk

Fjordkraftligaen

February 10, 2022

Roest hedres i kveld: - En av de største i klubbens historie

I kveld skal Sparta feire sin kaptein som passerer 709 kamper i den blå drakten når Storhamar kommer på besøk.

Bilde: Bjørn-Christian Roksvåg, nitten.no

Spartas kaptein Niklas Roest var ute på Twitter tidligere og annonserte at han spilte sin kamp nr 700 for Sarpsborg-laget, men etter litt undersøkelser fra Sparta-kontoret kom de frem til at dette var feil. Nå har Sparta-kapteinen passert det magiske nummeret og vil i kveld bli hedret. Og tallet de har kommet frem til blir 709(!).

- Jeg bare gikk inn på Eliteprospect og så at jeg hadde spilt 699 kamper, og trodde da at jeg skulle spille min 700 kamp her om dagen, men det var tydeligvis feil, humrer Niklas Roest til nitten.no.

Betydd mye

På Sparta-kontoret sparer de ikke på superlativene når det kommer til sin kaptein. Og i dag skal han få lov å bli hedret i Sparta Amfi hvor klubben håper byens innbyggere tar turen for å få med seg hedringen og kampen mot Storhamar.

- Niklas skal feires i dag, og vi har ventet med å gjøre noe ut av dette siden vi ønsker at publikum skal få oppleve dette. Det fortjener sarpingene og ikke minst Niklas selv, forteller Henning Svendsen som er daglig leder i Sparta.

- Det finnes få som Niklas som også er ypperlig ambassadør for klubben også utenfor isen. En person som vi håper har flere sesonger fremfor seg hos oss, forklarer en stolt Henning Svendsen på telefon.

Roar Eilertsen, Nils Witnes og Jonas Solberg Andersen er store navn i Spartas historie. Nå mener Svendsen at Niklas Roest blir å finne blant Sparta-legendene i historien.

- Det er tunge navn som har bidratt for klubben som kapteiner i ulike tidsepoker og skaffet klubben medaljer. Og jeg mener helt personlig at Niklas er helt oppe med de navnene der nå. Både som person og det han har prestert på isen, avslutter Svendsen.

Rollemodell

En som har hatt mye med Roest å gjøre både på klubblaget og landslaget er nåværende Sparta-trener Sjur Robert Nilsen. Nilsen retter fokuset på personen Niklas som har gjort til at han har kommet ditt han er som ishockeyspiller.

- Først og fremst så er det en god ishockeyspiller. Han samler laget både på og utenfor isen og har hatt en ufattelig fin reise som ishockeyspiller. Tvers igjennom en rollemodell for yngre spillere.

- Hva mener du med rollemodell, Sjur?

- Han kom til oss i Sparta som siste års junior, og var seriøs i utdannelsen sin ved siden av hockeyen. En typisk fjerderekke spiller som tok rollen sin, og fortsatte å utvikle seg sakte, men sikkert til å bli en trofast spiller på det norske landslaget og en poengmaskin hos oss i Sparta, fortsetter Nilsen.

- Stor respekt for den reisen og personen han er med en god utdannelse å se tilbake på kombinert med en flott familie som har bosatt seg her i Sarpsborg, avslutter Sparta-treneren.

Vanskelig å møte

Gratulasjonene kommer også fra erkerivalen Stjernen og kaptein Andreas Heier.

- Jeg kjenner Roest både på og utenfor isen og han er utrolig fin fyr. Men på isen så blir følelsene lagt bort, og de har vel de fleste fått med seg i mange år, forteller en lattermildt Stjernen-kaptein.

- Han er utrolig flink til å sende stikk og opprettholde den rivaliseringen mellom klubbene og supporterne. Det skal han all honnør før, hvor han i tillegg ofrer alt for laget sitt. Han er ikke den største ute på isen, og vi skal ikke så mange år tilbake hvor han hoppet på Andrew O`Brien for å hjelpe laget sitt. Vi satser på mange tøffe dueller fremover også, gratulerer Stjernen-kaptein Andreas Heier.

Takker familien

Hovedpersonen selv blir rørt over gratulasjonene som har ankommet og kan ikke få takket familien nok som legger til rette for at han kan fortsette med ishockey.

- Uten dem så hadde jeg aldri greid å passere 700 kamper. De er helt utrolige til å planlegge og tilrettelegge for meg, forteller den utdannende læreren.

- Hva sier gutta dine om at pappa blir hedret i kveld da?

- Yngstemann forstår nok ikke så mye, men jeg får ofte kjeft av han hvis jeg havner i basketak på kamper eller ikke gjør mål. Eldstemann forstår mer, og spiller ishockey selv. Tror han er litt stolt av pappaen sin.

Roest er opprinnelig Manglerud-gutt og legger ikke skjul på at klubben fortsatt har en plass i hjertet hans.

- På juniornivå så er jeg jo MS-gutt, men som senior så er det bare Sparta som gjelder for meg, fortsetter Roest som også har et utenlandsopphold hos BIK Karlskoga.

- Men jeg skal være ærlig å si at jeg følger litt ekstra på dem, og jubler vel ikke hemningsløst hvis jeg scorer mot dem. Du kan skrive at det er artigere å score i alle andre haller i verden enn i Manglerudhallen, avslutter Roest.

Kampens beste spillere

No items found.
No items found.
No items found.

...

Bli med på vårt nyhetsbrev!

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form